אם הגעת לכאן, את כבר מלכה!

זה המקום לשאול הכל על ההתמודדות שלך ברשת!
יש כאן נשות מקצוע מדהימות שעונות על שאלות גם אם הן מורכבות או מביכות.
אז אם יש לך שאלה ולא ידעת את מי לשאול, הגעת למקום הנכון.

368

שאלות ותשובות

1,306

חברות פעילות

45

מומחיות משיבות

03/12/2023

האם בדיקת 7 נקיים כואבת?

0

0

דימוי גוף התבגרות מינית זוגיות ואהבה מיניות והלכה קשר בריא

ורדית

בקשר לשבעה נקיים, אני יודעת שממש צריך לבדוק שאין דם וממש להכניס משהו ולראות שהוא יוצא נקי וכל הקטע הזה מלחיץ אותי.. מלחיץ אותי שאני לא אבדוק טוב, מלחיץ אותי להכניס בכלל משהו לבפנים.. והאמת מלחיץ אותי גם להיות ככה עם בעלי לעתיד בעז"ה כשהוא ינסה להיכנס פנימה וזה יכאב לי ואולי אני פשוט לא אתן לזה לקרות בסוף..
לשאלה המלאה ↓

תשובה

אריאלה-בן-זימרה
אריאלה בן זמרה
מחנכת
שלום לך, השאלה שלך מאד טבעית ומאד ברורה…בטוחה שרבות וטובות תוהות בינן לבין עצמן על הענין הזה…ואיזה כיף שמצאת בנו את המקום לשאול! תמשיכי…משאלות לומדים. ועכשיו לשאלתך…נראה לי שמילת המפתח היא מה שכתבת – ענין הלחץ. כשאנחנו לא יודעות משהו אז התגובה היא לחץ. ללחץ יש גם ביטוי בגוף- כיווץ ומולו-הרפיה. גם הבדיקות בשבעה נקיים וגם קיום יחסי אישות והעונג שבהם תלויים הרבה במידת הלחץ ( ובעיקר ההרפיה:)) שלנו. גוף האישה והאיברים הנשיים שלנו בנויים בדיוק! בדיוק!! לפי הצרכים והתפקידים שלהם. הנקב שלנו גמיש ואלסטי ויש בו חומרי סיכה טבעיים ( שמקלים על החדירה לדוג'). מאותו האיבר שבו אנחנו מבצעות את הבדיקות בשבעה נקיים, ובו מתרחשת חדירת האיבר הזכרי בקיום יחסי האישות-הוא האיבר שממנו יוצא התינוק בתעלה מהרחם…ככה נבראנו.מוכנות בגוף ( ונבנות עם השנים בנפש) כדי למלא את אחד התפקידים הנשיים המרגשים ביותר- הולדה. כל הדברים האלו כרגע , בגילך, עדין "על הנייר" ולכן הם מעוררים דמיונות ולחצים אבל תאמיני לי שאי"ה  (בקרוב ובקלות) כשתמצאי את האיש הנכון לחיות איתו ולמלא את ייעודך בבניית הבית, הדברים שעכשיו מלחיצים יהפכו לחלק מחייך (   לומדים ומדברים על זה עוד לפני החתונה עם מדריכת הכלות ואחרי החתונה- מתרגלים וזה הופך לחלק מהחיים ומהחיבור שלנו לגוף). ועוד עצה טובה להוריד לחצים כבר עכשיו- זה להתרגל ( או לפחות לדעת) להכניס טמפון לנקב. משערת שהתנסות בהכנסת טמפון לנקב תראה לך שהפחדים שלך יכולים להתפוגג ומה שישאר זה ההתרגשות לקראת המסע שלך ושל אישך לעתיד בהיכרות עם גופכם ועם הנושא של יחסי אישות. בהצלחה,
  • אריאלה
לתשובה המלאה ↓

28/11/2023

איך מתמודדים עם אכילה רגשית? במיוחד במלחמה

0

0

אהבה עצמית דימוי גוף

שלום, איך מתמודדים עם האכילה הרגשית עוד יותר בתקופה הזו של המלחמה??? אני באמת משמינה ברמות בבית וזה קשה יותר, פחות זזים מפה ושם
לשאלה המלאה ↓

תשובה

user 1
רייצ'ל לי ארביב
דיאטנית קלינית
בימים מורכבים אלו, אנחנו נתקלים יותר ויותר בפניות של אנשים שאוכלים יותר והחוויה היא שאוכלים יותר ״רגשית״. דבר ראשון, הייתי ממליצה לא להבהל מזה אלא לגייס חמלה… להגיד לעצמך שזו התקופה, והיא מורכבת ולפעמים נאכל גם רגשית. מה שחשוב לבדוק, האם זו בחירה שלך או תחושה שמצאת את עצמך בסיטואציה? אם יש ארוחה שאכלת מתוק ואת אומרת שזה מה שאת בחרת לך ואין לך בעיה עם זה, אנחנו אומרות שאין בעיה אבל אולי יש מקום להבין את הצורך. זאת – אומרת, לפעמים נבחר לאכול רגשית… ותמיד כדאי להבין מה היה הצורך שלנו. מה באמת הצורך? הרבה פעמים הצורך הוא פיזיולוגי – רעב ותכף אפרט על כך. הרבה פעמים הצורך הוא בהרגעה של הלחץ, של הסטרס וכאן המודעות עוזרת… הרבה פעמים יש שעמום או ריק… ולכן, שאלה שמאוד יכולה לעזור – מה הצורך שלי? לפעמים התשובה תהייה חיבוק 🙂 ולא בהכרח אוכל… ולפעמים פשוט נהייה נורא עייפות והצורך הוא בהתעוררות. הרבה פעמים יש הבנה שהצורך הוא בכלל פיזיולוגי, רעב – פערים גדולים של חוסר אכילה: ☼ האם היית רעבה? ☼ אני רואה שעבר הרבה זמן בין הארוחות, הייתי מצפה שבשלב הזה תרגישי קצת רעב… גג 3-4 שעות בין ארוחות. ☼ היה פה איזה משהו שטשטש את הרעב? ☼ הרגשת עייפות? חוסר אנרגיה? ☼ הייתה לך התלבטות מה תאכלי או שזה היה חפוז? ☼ ארוחת בוקר צריכה להיות גדולה ומזינה כדי שבמשך היום רמות הסוכר תהיינה יותר מאוזנות ופחות נחפש נשנושים. ☼ צוהריים – הרגשת את הרעב? גם כאן וגם בערב לאכול ארוחות טובות, מלאות, מאוזנות. לפעמים אנחנו מנשנשות כי אנחנו בכלל רעבות וכי הארוחות המרכזיות לא מספיק מספקות. נרצה שכל מזון שאנחנו אוכלים יהיה מספק. מהיום לא לקנות לבית גבינה לבנה 3% אלא 5% שומן ומעלה… מהיום לקנות גבינות שאנחנו מאוד אוהבים לא לקנות סתם לחם בסופר ולקנות לחם מיוחד ופריך. לא להכין סתם עוף יבש בתנור, או אוכל שאנחנו פחות אוהבים. להכין אוכל שהוא מספק ושמהנה אותנו… כזה שנסיים ולא נרגיש צורך לחפש עוד משהו מתוק או טעים. להכין את המקרר בהתאם. לסדר את המקרר כמו בופה – קערה עם גבינות חתוכות, ירקות חתוכים ושטופים. שיהיה נגיש ומפתה. אם תהיו כל היום מול בופה, לא נתפתה בקלות לנשנש סתם. הרכב התפריט. · ארוחות מאוזנות · שפע לעיניים בארוחה · הגוף מקבל את כל אבות המזון שהוא צריך ומגוון של מינרלים וויטמינים. לצאת שבעים מהארוחות! ולאכול ללא הסחות…   ואם את מרגישה שזה יותר מורכב מזה, כדאי לפנות לדיאטנית קלינית.   בהצלחה! רייצ'ל לי אביב דיאטנית קלינית.
לתשובה המלאה ↓

23/11/2023

עד כמה לדבר בפתיחות כשמאורסים?

1

0

בריאות נפשית התבגרות מינית התפתחות אישית זוגיות ואהבה

בת מלך
היי זה לא מוזר שיש דברים בטח שבנים מתמודדים עם עצמם ובגלל שזה בצנעה אז כאילו אין לי מושג על זה? נגיד כשאני בעז"ה אצא עם מישהו ונהיה בקשר טוב לקראת חתונה, זה נושאים שזה טוב לדבר לפני שהוא פתאום יכול להגיד שהוא מתמודד וקשה לו או הוצאת זרע וכו…כי הרי מצד אחד זה ממש צנוע מצד שני אחרי החתונה זה כאילו אנחנו נחווה דברים מאד אינטימיים…אז זה קצת מבלבל, אולי טוב אפילו לדעת לפני אבל מצד שני זה דברים מאד אינטימיים לדבר עליהם? באותה מידה שלא מתאים שהוא ידע לדוגמה אם אני במחזור..אבל נגיד ואני לא מרגישה טוב או דברים כאלה והוא שואל מה קרה, האם זה נושאים שכאילו ממש אסור ולא כדאי לדבר עליהם? מי מחליט מתי הגבול? לתת לו להבין לבד לפעמים שאני במחזור וממש כואבת לי הבטן? כשאני אומרת שהיא כואבת אני שואלת לפני חתונה בטח..יש הבדל בין אם כבר הם מאורסים אז כבר מותר לדבר על הכל?
לשאלה המלאה ↓

תשובה

user 1
מומחית
שלום לך, שאלות טובות…אני זוכרת את עצמי חושבת עליהן כשהיה לי חבר לפני האירוסין… אז אני רוצה לחשוף אותך למושג שקצת נשכח בימינו והוא -אינטימיות.אם כי מעצם השאלה שלך אני רואה שאת מבינה היטב את המושג הזה.. בחיי כל אדם ובודאי בחיי אישה ואחכ בחיי זוג ( אי"ה במהרה ובקלות:) יש מקומות אינטימיים שהם רק שלו/ שלה/ שלהם. מקומות שלהם אין כניסה לעיניים לא טהורות וטובות.מקומות שבהם הכיסוי רב יותר מהגילוי, או במילים אחרות- שהגילוי נעשה לפי בחירה מושכלת… כל מה ששאלת נכנס בגדר המושג הזה. אני מרגישה שכשאת מודעת להתמודדות בחור בזמן שהוא מבלה עם בחורה זה מספיק…זה מספיק כדי להיות רגישה ולא להקשות עליו וכו…אני מצפה מהבחור לאותו הדבר…לרגישות, להבנה שהבחורה מתמודדת עם דברים שהוא עדין לא מבין בהם ולכן עליו להיות רגיש ולא תמיד לחקור… בשיח זוגי על גבולות האינטימיות אפשר לחדד את הציפיה ההדדית הזאת. מובן שאחרי אירוסין ובודאי שאחרי החתונה גם גבולות האינטימיות משתנים.וחלק מהקסם של חיי הנישואים זה שגילוי האינטימיות הופך להיות חלק מהמסע הזוגי, וכשעושים את הבירור הזה ביחד מתגברת האהבה והאינטימיות.
  • בהצלחה יקרה.האינטימיות היא מתנה גדולה אל תוותרו עליה…
נ.ב- כמו הרבה דברים שהם חלק מהבירור הזוגי, גם בתחום הזה לפעמים אפשר להשתמש בתקשורת לא מילולית ובהומור…לדוג'- אם כואב לך הבטן והוא שואל מה קרה- אפשר לעשות פרצוף שיביע שזה בינך לבינך …ואפשר גם לפטור את זה באמירה- עיניני נשים עם חיוך…וזהו. גם זה חלק מחכמת החיבור בין איש לאשה…  
לתשובה המלאה ↓

20/11/2023

הכל מותר כשמותרים.

1

0

זוגיות ואהבה מיניות והלכה

שלום וברכה, אני הרבה חושבת על השעשוע אצל בני הזוג, זה אומר שזה טוב ומותר להנות גם מהאיברים כמו השדיים שלי? מחילה על השאלה אבל בעלי לעתיד יכול לגעת בהם וזה יהיה נחשב קדוש? או להנות, להחזיק ? גם הישבן, כל הגוף בעצם ודברים כאלה שנראים קצת הזויים אשכרה זה המטרה גם שלהם שהזוג יהנה ביחד? זו הסתכלות ממש אחרת באמת, אפילו מוזר להגיד אבל גם באמת יוצר רצון…וממש מחילה אבל גם לי מותר לגעת באיבר שלו? כי שמעתי שזה אסור שיוצא ממנו זרע החוצה, ואם הדברים האלה יגרמו לו להוצאת זרע? סליחה על השאלות פשוט ממש מעניין אותי ולא תמיד אני יודעת מה נחשב מותר בתחום הזה ומה כבר לא מתאים
לשאלה המלאה ↓

תשובה

רונית-פורר
רונית פורר
מדריכת כלות
בת מלך יקרה, את שואלת שאלות מאד חשובות ומשמעותיות ואני בטוחה שאת משמשת פה להרבה בנות שרוצות לשאול ולא מעזות. זכרי, תמיד מותר וכדאי לשאול, במיוחד בנושאים שהצנעה יפה להם וחשוב לשאול מי שמבין בעניין ושואב תשובותיו ממקורות של קודש. אז ראשית לכל, יישר כוחך!! לעצם שאלתך- מיד לאחר שה' בורא את האישה מצלעו של האדם אומרת התורה "עַל-כֵּן, יַעֲזָב-אִישׁ, אֶת-אָבִיו, וְאֶת-אִמּוֹ; וְדָבַק בְּאִשְׁתּוֹ, וְהָיוּ לְבָשָׂר אֶחָד". שימי לב, לא כתוב "והיו לנשמה אחת" אלא "לבשר אחד". כלומר, כאשר יש דבקות בין איש לאישה (ודבקות זו חברות וקשר נשמתי שבא לידי ביטוי בברית הנישואין) אז גם הגופים, הבשר מתאחדים והופכים לאחד. מפה אנו מבינים, וכך היא גם ההלכה, שבקשר הפיזי המענג והנעים מותר לעשות הכל ובלבד שזה בהסכמה וברצון שני בני הזוג. הרמב"ם במשנה תורה בספר הקדושה כותב שבזמן שאיש ואישה מותרים מותר להם לעשות הכל- לגעת ולנשק בכל מקום, ובתנאי שזה ברצון שניהם כמובן. וזה אמור גם לגבי האיברים המוצנעים שהזכרת. באשר למגע באבר הזכרי- זה בהחלט מותר אלא אם כן, זה יגרום לו לפורקן (הוצאת זרע) ואז צריך להימנע כדי לאפשר ביאה (כלומר חיבור הגופים ממש). ועם כל זה אדגיש שהדבר החשוב ביותר בזוגיות היא תקשורת פתוחה, כנה, מכבדת ואוהבת. חשוב לדבר על הכל. בוודאי גם על הנושאים האינטימיים. אינטימיות בין בני זוג היא מסע נעים לאורך כל החיים. ישנן התפתחויות, גילויים חדשים והנאה מרובה כל הדרך. מאחלת לך שכשתינשאי, בעת המתאימה, תזכי לכל הדברים הללו בשמחה עצומה.  
לתשובה המלאה ↓

20/11/2023

בדיקות בפות ובנרתיק

0

0

אהבה עצמית מוגנות מינית

שלום, תודה קודם כל המענה באתר! סומכת עליכם ממש לעצם השאלה, אני יודעת שכנשים אנחנו צריכות לעבור כל מיני בדיקות ועכשיו לא רלוונטי לי כי אני באיזור ה20 ולא יצא לי ברוך השם עדיין אבל שמעתי שיש בדיקות שמכניסים דברים לאיבר של האישה כדי לבדוק דברים או משהו כזה פאפ אם אני לא טועה וזה מלחיץ אותי הבדיקות האלה, גם יש בטח מאד כאבים בדברים האלה ומה מחזיק אותנו הרי כן לעשות ושיהיה לנו כוח כי אני מאד לא רוצה וזה אפילו מרתיע…
לשאלה המלאה ↓

תשובה

קרן-הבר
קרן הבר
מנחת מיניות ומוגנות

שלום לך יקרות.

תודה רבה שבחרת בנו להיות לך כתובת וזאת מרגישה בנוח לשאול. מאוד הגיוני,נורמלי וטבעי שתחששי ממגע/ חפץ כל שהוא יכנס לגופך ובוודאי לאיבר הפרטי שלך. פרטיות היא ערך כל כך בסיסי,חשוב,וטוב שיש בנו. ולא נכון בשום אופן שמקומות פרטיים שלנו יהפכו להיות פתוחים וגלוי לאנשים אחרים. האיבר הפרטי (הפות) היא קדוש,יפה,נסתר וטוב שכך. ואחרי שאמרתי את כל זה במיוחד יש חשיבות לדאוג לאיבר זה ולגופנו באופן כללי ולאיבר הפרטי בפרט. ולכן, ישנם בדיקות שנעשו באיזור הנרתיק, מכיוון שפתח הנרתיק הוא בעצם צינור שקשה להגיע עליו בקלות ישנם אביזרים המקלים על הגעה למקומות פנימים. אני מכירה שלושה חפצים כאלו,א-סוג של מקל אוזניים ארוך עם מברשת פיצקית בקצה,ב-מכשיר פלסטיק שהרופאה שמה בפתח הנרתיק כדי לראות את איזור הרחם ג- אולטרסאונד וגינלי. אני מניחה שישנם עוד מעט מכשירים כאלו. מכשירים אלו נועדו כפי שציינתי קודם כדי לשמור על גופנו. ועל הבריאות שלנו. אז מה עושים אם צריך בדיקה ואני מתפדחת/ מפוחדת. 1. הולכת לרופאה שנעים לי אצלה (גם אם אין תור בעיני שווה לחכות יותר זמן בשביל בדיקה נעימה) 2. לוקחת משהיא שנעים לי שהיא תהיה איתה. 3. מודעת לכך שהבדיקה קצרה ולהאמין שתסיים בטוב. וזיכרי הגוף שלך הוא רק שלך, ואף אחד לא יודע מה נכון לך וזה ממש בסדר להגיד מה מתאים לי! בהצלחה גדולה.  חיבוק. קרן הבר מנחת מניות בריאה ומוגנות.    
לתשובה המלאה ↓

20/11/2023

איך מתמודדים עם הרגל לא טוב?

0

0

אוננות פורנוגרפיה

חיה
היי אני בת 22, ואני מתמודדת כבר הרבה מאוד שנים עם צפייה בתכנים פורנוגרפים שבשנים האחרונות מלווה באוננות. אני יודעת וקראתי ושמעתי ככ הרבה דברים על כמה זה לא בריא ומשפיע לטווח רחוק ואני מרגישה רע אחרי כל פעם ותחושת האהבה העצמית שלי והביטחון על הפנים . אני גם בדיכאון קל מאובחן וברור לי שזה מושפע מזה ונותן דלק לתחושות הרעות האלו. אני לא יודעת איך להפסיק ! ואני מפחדת ככ לבקש עזרה. הורים לא אופציה חברות גם לא וזה מפחיד לספר לפסיכולוגית. זה גם חוסם אותי ברמות מול בנים . ואני לא רואה את עצמי מתחתנת כי אני לא מרגישה ראויה לצאת עם בחורים כשאני ככה.
לשאלה המלאה ↓

תשובה

user 1
מומחית
חיה יקרה שלום לך ותודה שפנית ושאלת שאלה שכל כך רלוונטית לעוד נשים צעירות בגילך. אז בעצם את שואלת גם בשביל עוד אחרות, כי את לא לבד בסיטואציה הזו. אני רוצה לבקש ממך לנסות לרגע אחת להתנתק מהמילים "פורנוגרפיה" ו"אוננות". בואי נתאר לעצמנו לצורך העניין, שאנחנו מדברות עכשיו על התנהגות שלאו דווקא קשורה לתחום המיני. למשל: אכילה לא בריאה (אוכלת רק ג'אנק פוד, עולה במשקל ולא מרגישה טוב) או מכורה לסמרטפון (כל הזמן קוראת אתרי חדשות, סטטוסטים, אינסטגרם, וזה גורם לי לעצלות ולעצבות). בקיצור…נראה לי שהבנת את העניין. אם נתעלם לרגע מהתוכן הספציפי של הקושי שלך ומההקשר המיני, אפשר להתייחס להתנהגות הזו כמו כל הרגל אחר שפוגע באדם, ומצריך שינוי. אמנם בהקשר המיני תמיד יש לכולנו יותר בושה ואשמה, אבל להרגלים לא טובים מכל מיני תחומים יש דברים משותפים. למשל – רצון למלא חלל רגשי, לפרוק קושי, לווסת רגש לא נעים. וקשה להפסיק משהו שבאופן שקרי נותן לנו ויסות הקלה וסיפוק. אני אני מציעה שתתחילי את שינוי ההרגל הזה כמו שניגשים לספורט או לדיאטה. הגעת למצב שבו את מרגישה מאוד לא טוב עם עצמך, כדי להתקדם הלאה, צריך להיות עניינית, מעשית. לא לשקוע עמוק בתחושות בושה ואשמה והלקאת עצמית אלא לקחת את הסיפור הזה כמשימה שעכשיו מתחילים לעבוד עליה, וזה בעז"ה יסתדר, בקצב שלו. מניחה שאם היית בקושי רציני בתחום של ספורט או תזונה, לא היית מהססת לפנות לדיאטנית או מאמנת כושר. אז אני רוצה לומר לך, בתור פסיכולוגית, שהמקצוע שלי לא שונה בהרבה מדיאטנית או מאמנת כושר, פשוט תחום העיסוק הוא הנפש. אנשי טיפול פוגשים כל הזמן הרגלים לא טובים והתמכרויות, ויש להם שיטות מוכחות להתגבר על זה. חבל שתפספסי עזרה מקצועית וכלים כל כך חזקים רק בגלל בושה. הרבה היו בסיפור הזה לפנייך, ויצאו מזה עם עזרה מקצועית. רבות גם התחתנו אח"כ והקימו משפחות. אז תתחילי בלהבין שהבעיה שלך היא לא סוף העולם וניתנת לפתרון, תניחי בצד רגשות אשמחה, וצרי קשר עם איש טיפול שילווה אותך בדרך ליעד שאותו את רוצה להשיג. בהצלחה!
לתשובה המלאה ↓
השאלה*

איזה כיף שאת כאן!
מזכירות לך שהגלישה שלך באתר זה נסתרת לחלוטין מפני הגולשות האחרות. השאלות שלך מגיעות למומחיות בלבד ויקבלו מענה במלוא הרגישות והרצינות.

שאלתך נשלחה בהצלחה!

אחת המומחיות שלנו תענה לך תשובה אישית שתשלח למייל שלך.

עדכון פרטים

שם פרטי
לא חובה
שם משפחה
כינוי*
גיל*
מייל*
סיסמה
אימות סיסמה

עדיין לא רשומה? הירשמי כאן

כינוי*
גיל*
מייל*
סיסמה*