אם הגעת לפה אז את כבר

מלכה!

זה המקום לשאול הכל
על ההתמודדות שלך ברשת.

425

שאלות ותשובות

1397

חברות פעילות

43

מומחיות משיבות

חפשי לפי נושא
הציגי עוד נושאים ▼

26/02/2024

משחק ילדות נחשב פגיעה מינית?

0

0

מוגנות מינית

אנונימית
בס"ד היי, דיברו איתנו על פגיעות מיניות ופתאום עלה לי משהו… בילדות ממש )כזה 9( כשחברה שלי הייתה מגיעה אלי היינו משחקות אחת עם השנייה ולפעמים היא הייתה מציעה שנשחק ברופא בישבן … ושיחקנו ככה בלי תחתונים וכזה אחת לשנייה. האם זה נקרא פגיעה מינית? כי נראלי שגם אני הסכמתי לעשות איתה… תודה רבה!
לשאלה המלאה ↓

תשובה

user 1
מומחית
היי יקרה, טוב שכתבת. כשאנחנו לומדות להתחבר, להקשיב ולשמור על הגוף היקר שלנו ועל גבולותיו, פעמים רבות עולים וצצים זכרונות עבר כאלו ואחרים שקשורים בגוף. יש זיכרונות טובים יש זיכרונות מכאיבים ויש כאלו עם סימני שאלה… משחקים בילדות שקשורים הגוף הם דוגמא טובה לסימני שאלה כאלו. אז בואי נעשה סדר- משחקים שכוללים גוף ומגע בין ילדים נשארים בגדר משחק וחקירה כל עוד – -יש היכרות בין הילדים, -הם בגיל דומה – אין שום כפיה של צד אחד כאשר הכללים האלו תקפים, אנחנו יודעות שלרוב מדובר במשחק שנוגע גם בחקירה של הגוף ולא בפגיעה כלשהי. לפעמים הזכרונות האלו קשורים בזה שאולי לחצו עלי לשחק את זה, או גררו אותי למשחק שלא רציתי ואז מומלץ לברר את זה בטיפול אישי ולוודא שזה לא השאיר לנו צלקת כזו או אחרת בקשר שלנו עם הגוף ועם עצמנו. מקווה שהתשובה עזרה לך בבירור ובסימני השאלה זהבה טמיר
לתשובה המלאה ↓

24/02/2024

נשואים טריים כמה חודשים. מהפחד לא מצליחה לאפשר יחסים מלאים -מה עושים?

1

0

דימוי גוף התבגרות מינית התפתחות אישית זוגיות ואהבה מוגנות מינית מיניות והלכה עבודת ה' פגיעות מיניות קשר בריא שמירת נגיעה

שלום!
אני ובעלי נשואים קרוב לארבעה חודשים. כבר כמה פעמים ניסינו לקיים יחסי אישות, ולא יודעת למה, תמיד ברגע האחרון לא קיימנו. אני מפחדת!
תמיד כשהוא בא לחדור, אני זזה ולא נותנת לזה לקרות. מה יהיה!! עד מתי אפשר לפחד??
איך אפשר לתת לזה לקרות? אני רוצה משפחה, ילדים. כמה טיפים לפחד מיחסים???

לשאלה המלאה ↓

תשובה

IMG-20240224-WA0007
אלירז פיין
יועצת זוגית-מינית

אהובה שלי, קודם כל חיבוק. זו חויה לא פשוטה.
צריך לומר שלרוב הזוגות לוקח זמן להתרגל לרעיון של יחסים מלאים ולבצע אותם, אז חשוב לדעת שאתם זוג נורמלי ולא להלחץ שעברו 4 חודשים. זה סיטואציה מוכרת.
מצד שני אנחנו כן רוצים שתקבלי מענה לחששות שלך.

את מתארת פחד מאוד גדול שמונע מכם להגיע אל החיבור המלא המיוחל..

פחד נובע משתי סיבות:
1. כשאנחנו לא מכירים משהו מספיק לעומק, כלומר כשחסר לנו מידע או היכרות ואז אנחנו חוששים שלא נדע איך להתמודד, חוששים מהלא נודע..
2. כשאנחנו יודעים שהולך לקרות משהו רע, כלומר הפחד בא לשרת אותנו ולהזהיר אותנו מפני סכנה ידועה.

אני לא יודעת לאיזה מהפחדים שייך הפחד שלך ולכן אתייחס לשניהם.

פחד מהלא נודע:
אם לא קיבלת הכנה מספקת ליחסי אישות, בהחלט ייתכן שתחוי פחד מהחויה.. את שאר סוגי המגע הכרת כבר קודם לכן ולא חששת מהם, כמו חיבוק למשל והמגע שמעבר לחיבוק, אבל החיבור עצמו של האיברים הוא בד"כ חויה שאישה לא מצפה לה, או מכירה אותה סתם ככה מהחיים בלי הכנה מקדימה וטובה. בלי היכרות טובה עם הגוף שלה, עם מערכת המין שלה.
בלי היכרות או שיח על התחושה הצפויה לבוא היא כנראה תחשוש מאוד.
שיח פתוח על הגוף ועל מיניות לא מתחיל אצל מדריכת הכלות אלא קודם כל בבית, אבל עיקר ההכנה ליחסי אישות מתרחשת אצל המדריכה. מהדברים שאת מתארת נשמע שלא קיבלת מספיק מידע דרוש להתמודדות עם הפחד שלך, שהוא מאוד נורמטיבי ומוכר אצל כלות, ובתור מדריכת כלות בעצמי עצוב לי לשמוע על כך, אני גם מבינה שהמדריכה לא היתה כתובת למענה על השאלה הזו בעצמה…

אם זה אכן כך, אני מקווה שכשחברות שלך יתחתנו את תגידי להן במפורש שהיא לא מדריכה טובה! ושימצאו מדריכה שתדבר איתן בפתיחות על כל הנושא של יחסי אישות, על כל הפחדים מהגוף ותהיה עבורן כתובת גם  לאחר החופה.

פחד מסכנה ידועה:
ייתכן שאת מפחדת דווקא כי כן שמעת כל מיני דברים על יחסי אישות ואולי אחד הדברים ששמעת זה איזה מיתוס שרץ בין נערות צעירות, כלות וגם נשים נשואות – שהחיבור המיני המלא הראשון הוא כואב.
אני חושבת שאין כמעט כלה שלא הגיעה אליי עם הפחד הזה והשמועה הזו. היא נובעת משנים של נשים שלא הוכנו כראוי ליחסי אישות אבל במציאות –
המיתוס הזה לצערי אינו נכון בכלל!!
יחסי אישות הם דבר מענג ונעים! ולא אמורים להיות כרוכים בכאב בכלל! לא בפעם הראשונה ולא בפעם המאתיים, לא אחרי לידה ולא בגיל זקנה..

הבעיה המרכזית במיתוס הזה היא שהוא נבואה שמגשימה את עצמה.
כי אישה שמפחדת מכאב, תהיה מכווצת מאוד לקראת יחסים ועצם הכיווץ יגרום לכאב.
בדיוק כפי שזה מאוד לא נעים שתנעלי את הפה העליון שלך ומישהו ינסה בכוח לדחוף לתוכו משהו (אולי יש לך אחיין או אחיינית שניסו לעשות את זה) כך זה לא יהיה נעים בשפתיים התחתונות ובנרתיק.
אבל יחד עם זאת , בדיוק כפי שיהיה נעים להכניס אוכל שחיכית לו מאוד בפה העליון, ככה יהיה נעים מאוד להכניס את האיבר הזכרי ל"פה התחתון" שלנו כשנרצה ונבין שזה יהיה טוב!.
כשהגוף של אישה חווה בטחון, מגורה מינית ומתרגש, הוא מפריש נוזלי סיכוך בנרתיק (ממש כמו בלוטות הרוק בפה העליון שלנו) ומאפשר כניסה חלקה ונעימה אליו בלי שום בעיה..

אני יודעת שהחשש המרכזי סביב הכאב ביחסי אישות ראשונים הוא החשש מרקמת הבתולין, לצערי מתארים את זה כאילו מדובר בחומת יריחו שצריך "לבקוע", אבל רקמת הבתולין היום בגיל 16-17 אצל כל אישה, גמישה ודקיקה כמו ניילון חד פעמי (כמו זה שמכסים איתו את השולחן בשבת) דק דק דק, שעשו בו חור גדול גדול והשוליים של החור רופפות ועדינות ביותר.
רקמת הבתולין אצל מרבית הנשים המוחלטת כל כך גמישה שהיא נשארת אפילו עד הלידה ולא מפריעה לקיום יחסים בכלל. אין בה עצבים שיגרמו לכאב, יש בה כלי דם קטנים שיכולים בהתרחבות לדמם מעט ולכן עלול להיות דימום (רק אצל 40% מהנשים ולא יותר) שלא כרוך בכאב.

אם חלילה ייתכן כאב ביחסים ראשונים שבהם האישה רגועה ונינוחה, הכאב הכי "גרוע" שעלול להיחוות ביחסי אישות ראשונים, הוא חוסר נוחות רגעי שנובע ממתיחה של דפנות הנרתיק בעקבות רקמת בתולין מעט סגורה וזהו!
כאב בלתי נסבל לא אמור להיות, ואם חלילה הוא קורה (במקרים חריגים) עוצרים כמובן! ולא דוחקים בגוף! לא נכנסים אל הנרתיק אם יש כאב! פונים לבדוק מה הסיבה אצל רופאה או אצל יועצת שתעזור.. אבל בינתיים לא הגעתם לקרבה מספקת כדי לבדוק את זה..

אני כמובן יכולה להמשיך ולתת פה הדרכה שלימה על הפחדים והחששות מיחסים (אולי בכלל נראה לך שאת צרה מדי יחסית לאיבר שלו? או אולי לא נוח לך שהוא יגע בך שם בכלל? יש עוד הרבה אפשרויות), וצריך גם להסביר על המערכת האנטומית עוד ועוד, אבל האמת היא שאצטרך לכתוב מגילה שלימה, ולא בטוח שזה יענה על הצורך והחשש המדויק שלך.
הכי נכון וחשוב הוא לדעת שלקושי שלכם יש מענה! שאתם ממש בסדר! זה מקרה נורמלי ונפוץ שיש לו תשובות טובות, לא משנה ממה נובע הפחד שלך!

כרגע מה שחשוב הוא לא שתצליחו להביא ילדים, אלא שתצליחו לשמוח ולהתענג ביחסי אישות שלכם. אני בטוחה שגם לאיש שלך לא קל בסיטואציה. מאוד חשוב לו שיהיה לך נעים ושמח במרחב המיני.
הילדים והמשפחה שתבנו בעזרת ה' בהמשך יהיו פירות של השמחה הזוגית שלכם ביחסים, שתגיע בקלות אחרי ליווי קצר של אדם שמבין.
אני מזמינה אותך לפנות אל אמא, או אליי, או אל כל מדריכת כלות/ יועצת מינית/ אישה שמבינה בתחום ואת מרגישה שאת יכולה לסמוך עליה ולקבל מענה שמתאים לקושי שלכם!

משאירה כאן את המספר שלי אם תרצי – 0527290805, אפשר גם להתחיל בוואטסאפ אם לא נוח לך להתקשר..

שולחת חיבוק גדול ומחזקת אותך לפנות ולראות שהכל מאחורייך.
ניתן לך את המידע הנכון, נחזק את התחושות הבטוחות שלך, ובעזרת ה' הכל ייפתר על הצד הטוב ביותר.
אין מה לדאוג.

אלירז פיין.

נ.ב.
אם את נערה אחרת באתר שקוראת את התשובה הזו – שימי לב שחשוב מאוד לברר בחיפוש אחרי מדריכת כלות, שהיא מדברת על הנושא של אישות היטב ומכינה את הכלה לכל התרחישים והחששות, מדברת פתוח ויוצרת איתך קשר טוב שמאפשר לך לשאול אותה את כל השאלות. זה מאוד מאוד משמעותי.

לתשובה המלאה ↓

24/02/2024

התנהלות בפנימיה של בנות

1

0

התפתחות אישית מוגנות מינית

אוהבת שחור
אני תלמידה באולפנה דתית עם פנימייה, האם זה בסדר שבנות אחרות מתפשטות לידי ואני רואה להן את כל החזה מבחינת ההלכה? אני יודעת שגם אני בחורה אבל עדיין זה גורם לי להרגיש קצת אי נוחות ומבוכה.
לשאלה המלאה ↓

תשובה

user 1
רחלי ממן
עובדת סוציאלית

שלום יקרה

טוב שאת שואלת!

זו שאלה מצוינת והיא כוללת בתוכה שני מישורים- אחד- בחינת ההלכה והשני- התחושות שלך. נתחיל דווקא מהתחושות שלך. אם חברה מתפשטת לידך וזה לא נעים לך או מביך אותך, זה הגיוני מאוד מאוד. ייתכן שבנות מסויימות רגילות לחשיפה כזו או אחרת ולך זה מרגיש הרבה יותר מידי. אז גם השוני בינכן הוא הגיוני וגם התחושה שלך הגיונית. תני לה מקום. בהיבט ההלכתי- לכאורה אין איסור הלכתי להתלבש אחת ליד השניה אך יש צד אחר- הכבוד האנושי, יש לנו רצון טבעי להיות מכוסות בחיי היומיום גם ליד חברות, ברמה כל שהיא. ואפילו מבחינה חוקית יש איסור להסתובב בציבור בחשיפה כזו. זה לא סתם אסור, להיות עם חזיה ליד חברות או בלי חזיה ליד חברות- זה פער עצום. וזה הגבול המוגדר גם ברמה האנושית. ומעל הכל- ההקשבה לעצמך והגבולות שלך. זה שריר שחשוב לחזק. אם קורה לידך משהו והוא לא נעים לך – קודם כל לזהות את זה ואחכ לפתור את הבעיה אם היא בידייך. לבקש מהחברה לכבד את רצונך, לצאת כשהיא מתלבשת או כל פתרון אחר. גם אם את היחידה בחדר שזה מפריע לך- זה טוב שזה מפריע ומעיד בעיני על צניעות פנימית, אל תוותרי לעצמך על טיפוח המקום הזה, ובבוא העת- תדעי גם להיחשף- במקום הנכון ובזמן הנכון עם האיש שלך. בהצלחה רבה תמשיכי לשמור על עצמך מכל משמר ולהכיר מה עוזר לך בדרך. רחלי ממן.
לתשובה המלאה ↓

21/02/2024

מה זה יחסי אישות?

1

0

בריאות נפשית התבגרות מינית זוגיות ואהבה מוגנות מינית מיניות והלכה עבודת ה' פגיעות מיניות פורנוגרפיה קשר בריא

מה זה יחסי אישות?
לשאלה המלאה ↓

תשובה

user 1
מומחית
שלום יקרה! שאלה מצוינת! יחסי אישות הוא המושג היהודי ליחסי מין.. נסביר מהם יחסי מין ואז נסביר מדוע ביהדות אנחנו מתייחסים אליהם דווקא כיחסי אישות ולא כיחסי מין.   במובן הפשוט יחסי מין פירושם מגע גופני מלא בין גבר ואישה שכולל עירום של שניהם ובסופם גם כניסה של איבר המין הזכרי אל איבר המין הנקבי.   בני אדם מקיימים את הפעולה הזו מ3 סיבות עיקריות: 1. לשם רביה (זו הדרך של בני האדם להרות ולהתרבות) 2. לשם הנאת הגוף (מדובר בפעולה מענגת שרוב בני האדם הבוגרים מחפשים אחריה ומרגישים צורך לחוות אותה) 3. לשם ביסוס והעמקה של קשר רגשי וכביטוי של אהבה בין הגבר והאישה השותפים ליחסים האלו..   בעולם היהודי מתייחסים לפעולה הזו כמצווה שנקראת "מצוות עונה" והיא מצווה גבוהה במיוחד שדרכה ניתן להוריד שכינה, אבל היא מותרת רק בין איש ואשה הנשואים זה לזה כדת משה וישראל. יחסי האישות הם חלק עמוק מהברית הזוגית בין גבר לאישה והם מבטאים את עומק אהבתם! בעולם היהודי מגיעים אליהם רק אחרי שבני הזוג התבוננו במידות ובתכונות האופי זה של זו והבינו שהם מתאימים. כשבני הזוג הבינו שיוכלו לבנות יחד בית וללכת זה לצד זו באהבה לאורך שנים כשותפים וכחברים בלב ובנפש *והתחייבו לזה*, מתאפשר גם ההיבט הגופני של יחסי אישות.     אחרי שעמדו תחת החופה והפכו *לנשמה אחת*, אחרי שנכנסו ביחד *לבית אחד*  – הקשר הגופני מביא עונג גדול ומעמיק את החיבור והאהבה ביניהם עד כדי כך שהם *הופכים לאחד גם בבשר ממש*.   "על כן יעזוב איש את אביו ואת אמו ודבק באשתו והיו לבשר אחד" (בראשית פרק ב, פסוק כד)   יחסי אישות הם ביטוי של דבקות עמוקה ואהבה אינסופית בין איש ואישה. מתוך האהבה הזו והעונג הזה, הם גם זוכים למצוות "פרו ורבו", זוכים לילדים שהם פירות של אהבה.   לצערינו בעולם המערבי ניתקו את יחסי המין מהקשר הזוגי העמוק ומשתמשים בהם לעיתים לרביה בלבד או להנאה בלבד. כלומר מנתקים אותם מההקשר האישי, של אהבה עמוקה וחיבור עמוק, ומשתמשים בהם להנאה עצמית שלא רואה את האחר בכלל. למשל בעולם המערבי והחילוני ניתן לקיים יחסים עם אישה או גבר מזדמנים ולשכוח מהם למחרת.. או ניתן לקיים יחסים רק לשם הבאת תינוק לעולם עם איש או אישה שבכלל לא אוהבים. כלומר מתייחסים רק להיבט הגופני שבו הגוף, המין (מין = סקס sex בלועזית) עומד בפני עצמו.. כל מה שחשוב הוא המרחב הגופני ולא הקשר האישי..   לכן ביהדות אנחנו מקפידים לומר יחסי אישות ולא סקס או יחסי מין, כי במילה אישות אנחנו מבהירים שמטרת היחסים הגופניים נובעת מהקשר האישי! נובעת מהאהבה! משני ישויות שמתחברות בגוף לאחד באהבה גדולה, כי הם בחרו ורצו זה בזו וגם התחייבו לחיות יחד לעד.   מקווה שהתשובה שלי ענתה לשאלה שלך. באהבה – אלירז פיין, משיבה באתר.
לתשובה המלאה ↓

19/02/2024

האם מותר לקיים יחסים בזמן הריון?

0

0

זוגיות ואהבה מיניות והלכה

כשאישה בהריון בעלה יכול לגעת בה? כמה קשר פיזי יכול להיות להם? האם הם עדיין יכולים לקיים יחסים?

לשאלה המלאה ↓

תשובה

הדס ריבלין
הדס ריבלין
מדריכת הורים ומיניות

שלום יקרה,

התשובה היא כן, בהחלט 🙂 כשהאישה בהיריון מותר לה ולבעלה לגעת אחד בשני, וכמובן לקיים יחסים.

אם את שואלת מבחינה הלכתית – בזמן ההיריון האישה אינה מחזורית ולא מקבלת וסת. ולכן אין להם צורך להתרחק אחד מהשני כמו בזמן הוסת ושבעה נקיים.

אם את שואלת מבחינה בריאותית – אין בעיה מבחינה בריאותית לקיים יחסים. (ישנם מקרים חריגים של הריונות בסיכון שאז בני הזוג מודרכים על ידי רופא/ה מה מותר ומה בעייתי).

 

חשוב לדעת שהקשר הגופני בין האיש והאישה יכול להיות שונה בזמן היריון מאשר בזמנים אחרים, כי הגוף של האישה משתנה והרצונות או הצרכים שלה משתנים. ולכן בכל שלב של ההיריון האיש והאישה יכולים לבחור בכל פעם מחדש את המגע ביניהם שמתאים לשניהם ומשמח אותם.

 

רק טוב,

הדס רבלין

לתשובה המלאה ↓

19/02/2024

המחזור שלי נורמלי?

1

0

התבגרות מינית

היי, קיבלתי מחזור לפני בערך שנה ומאז כל פעם שקיבלתי זה היה ממש קצר, בערך יומיים בגג שלושה.. זה בסדר? ונגיד עכשיו לא קיבלתי כבר איזה חודשיים…?

לשאלה המלאה ↓

תשובה

הדס ריבלין
הדס ריבלין
מדריכת הורים ומיניות

שלום יקרה,

בשנתיים הראשונות שאחרי קבלת המחזור, הוא בדרך כלל אינו סדיר. הימים לא קבועים, האורך משתנה ויכולות להיות גם הפסקות ארוכות של כמה חודשים. כך שמה שאת חווה הוא לגמרי נורמלי.

כדאי גם לדעת שהוסת נמשכת בין 2-8 ימים. אצל כל אחת זה אחרת כמובן ונראה שאת בהחלט נמצאת בטווח הנורמלי.

את יכולה לשמוח שהגוף שלך מתרוקן מהר יחסית.
ובאופן כללי לשמוח במחזור שלך ובגופך הבריא 🙂

באהבה,
הדס רבלין

לתשובה המלאה ↓

19/02/2024

זמנה של טבילה במקווה

0

0

מיניות והלכה

מתי נשים צריכות לטבול במקווה?

לשאלה המלאה ↓

תשובה

user 1
תמר שפירא
הדרכת כלות ויעוץ מינ

שלום יקרה 😃,

אישה נשואה ביום סיום הווסת שלה, עושה בדיקת הפסק טהרה (בדיקה פנימית שמראה שהדם שלה פסק) אם הבדיקה שלה נקייה בדיוק בשבוע שלאחר מכן היא טובלת בערב.

לדוגמא: אישה קיבלה ווסת ביום ראשון, הדם פסק ביום חמישי באותו יום היא עושה בדיקה לפני השקיעה והעד יוצא נקי(בדיקת הפסק טהרה).ביום חמישי לאחר מכן היא טובלת בערב.האישה גם עושה בדיקות בימים בין ההפסק טהרה לטבילה אבל אני לא מפרטת כאן.כי זו לא השאלה ששאלת.

תמר שפירא

לתשובה המלאה ↓

19/02/2024

מותר לחשוב על יחסים לפני חתונה?

0

0

זוגיות ואהבה מיניות והלכה קשר בריא שמירת נגיעה

ציפור דרור

היי שלום!
רציתי לשאול מבחינה הלכתית
אני נמצאת כרגע בקשר, שנראה שהולך לקראת חתונה. (עוד לא בטוח לגמרי, אבל בכיוון)
לפעמים עולות לי מחשבות ודמיונות למה שיקרה בינינו אחרי החתונה (מגע, יחסים וכו')
השאלה היא האם מבחינה הלכתית זה אסור (לדמיין, לחשוב)? ואם כן מה המקור לכך? (איפה אני יכולה לראות שזה כתוב?
וגם- האם האיסור משתנה אצל מאורסים?

לשאלה המלאה ↓

תשובה

user 1
מומחית

שלום ציפור דרור!

משמח לשמוע שאת בקשר שטוב לך בו 🙂

המחשבות על מגע ויחסים מעידות על כך שיש לך משיכה גופנית אליו, וזה דבר טוב ומבורך לגלות, וכמובן טבעי לגמרי.

למעשה, אם זה לא כך בתוך קשר כזה, זה אפילו אמור לעורר סימן שאלה, מדוע אין מחשבות כאלה…

בתורה כתוב: "ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם", זוהי הדרכה לא לחפש את מה שמגרה אותנו בכוונה, כדי שלא להגיע למגע אסור (ולגברים- להוצאת זרע לבטלה).

הכלל הזה נכון גם לגבי מאורסים, אך מכיוון שאת לא עסוקה במחשבות האלה באופן יזום, והן עולות לך באופן טבעי, אפשר פשוט לתת להן לחלוף ולשמוח שיש לך משיכה טבעית ובריאה.

אם את מרגישה שזה "משתלט" עלייך את יכולה לנסות להעסיק את עצמך בדברים אחרים.

חשוב להגיד שלמאורסים יש בד"כ התמודדות משמעותית עם משיכה שהולכת וגדלה יחד עם איסור נגיעה מוחלט, ולכן יש עליהם גדרים שלא קיימים אצל אנשים אחרים, כמו לא לישון באותו הבית. וכן הם צריכים להקפיד במיוחד על ייחוד.

 

דבר חשוב נוסף,

בתקופת האירוסין מומלץ לחלוק עם בן הזוג חלק מהמחשבות על מגע ויחסים: איך את מרגישה לגבי זה, אלו ציפיות או חששות יש לך. מה היית רוצה שיקרה בלילה אחרי החתונה, וכמובן להקשיב למחשבות שלו.

לכל אדם תפיסות ורגשות שונים ביחס למיניות, ותמיד ישנם הבדלים בין איש ואישה, לכן עוזר מאוד לדבר מראש ולהתכונן למה שמצפה לכם בע"ה.

אני מאחלת לך דרך צלחה ונעימה אל תוך הזוגיות ורק טוב!

הדס ריבלין

לתשובה המלאה ↓

18/02/2024

איך באים ילדים לעולם?

0

0

התבגרות מינית זוגיות ואהבה

איך נכנסים להריון? לא הבנתי איך זרע מהגוף של הגבר נכנס ומתחבר עם הביצית אצל האישה? איך נעשה התהליך הזה? תודה
לשאלה המלאה ↓

תשובה

אפרת אריה
אפרת אריה
מנהלת 'חזקות ברשת'
שלום יקרה יש כמה תשובות באתר לשאלה הזו, מצרפת לך קישור לשאלה שנענתה כאן בעבר מצורף קישור לתשובה דומה
איך באים ילדים לעולם
לתשובה המלאה ↓

12/02/2024

איך לעבור תקופה קשה?

0

0

בריאות נפשית

ציפור
שלום וברכה. אני מרגישה שאני נמצאת בתקופה מאתגרת בחיים שלי. אני ממש חרדתית, כועסת מלא, בדיכאון. אני מניחה שהטריגר לזה זה המלחמה, אני מרגישה את המלחמה ביום יום שלי (פינו אותנו מהבית..). חשבתי על זה שכולם עוברים תקופות קשות בחיים שלהם אבל בסוף הכל עובר וזה בסדר אני יכולה להתגבר על מה שקורה איתי. הבעיה שממש מפחידה אותי היא השינוי שאני עוברת עכשיו.. אני אתן דוגמא; מבחורה שהיה לה ממש חשוב הלימודים והייתי לומדת הרבה ואוהבת להחכים, אני עכשיו לא מסוגלת ללמוד. ברמה שאני בכיתה יב עכשיו ואני חוששת שלא תיהיה לי תעודת בגרות בסוף שנה כי אני לא מצליחה לשבת וללמוד. וזה מתבטא גם בזה שאני שותה ומעשנת. העישון לא התחיל לפני הרבה זמן, רק לפני שבועיים בערך. השתיה מלפני יותר זמן.. אני מחפשת הרבה מאוד פעמים לשתות כדי לשכוח מהרגשות הקשים, להשתחרר מהם. זה הגיע למצב שאני שותה על בסיס יומי לפעמים גם שתיה חריפה מאוד.. התחלתי גם לעשן כי מאוד קשה לי להרגע ואני מרגישה כעס ממש ממש חזק או לחץ ממש חזק הסיגריות עוזרות לי להרגע לזמן מה… אני ממש לא רוצה לחיות ככה שאני מעשנת ושותה, יש לי חרטה עצומה בכל פעם שאני נופלת לזה ואני ממש רוצה להפסיק עם זה. רציתי להתיעץ איתכם מה יכול לעזור לי להפסיק לשתות ולעשן, מה תכלס אני יכולה לעשות? אני לא רוצה להגיע למצב שאני ממש מכורה (אני מקווה שאני כבר לא שם).. אני רוצה גם להגיד שנמאס לי לשמוע שאומרים לי שאני צריכה לדבר עם משהו ורק זה יעזור לי. האמת היא שאני מנסה באמת לדבר עם מישהי אבל אני לא רואה שזה עוזר או מוביל לאנשהו.. אני רק צריכה כלים שיעזרו לי להיגמל מהצורך בשתיה ובעישון.. אשמח שתעזרו לי בזה. תודה רבה! שימרו על עצמכם❤
לשאלה המלאה ↓

תשובה

user 1
יעל בוק
עו"ס MSW
קוראת אותך ובא לי רק לשלוח חיבוק ולהחזיר את הגלגל אחורה,לא להיות מפונה, ולא מלחמה ולא חרדות, ולא כל הקושי הזה… אבל אי אפשר.. וכשאת אומרת שהשתיה עוד מלפני התקופה הזאת, אז אולי בעצם יש קושי עוד לפני המלחמה והפינוי מהבית. ואז המצב עכשיו רק העצים את ההתמודדות. אז באמת מעצבן שאומרים לך לדבר עם מישהי והכל יסתדר. כי זה לא עובד בדיוק ככהומצד נשי זה גם לא מדויק 'רק לקבל כלים להיגמל משתיה ועישון' כי שתיה ועישון הם *תוצאה*. הם סימפטום. הם לא הבעיה עצמה. יש איזשהו חוסר עמוק בלב, והשתיה והעישון באים למלא אותו. אז אפשר לקבל כלים להיגמל, וזה חשוב ונחמד, אבל זה לא יחזיק לאורך זמן, אם לא למלאי את החלל שייווצר בנפש ללא השתיה והעישון. ואיך החלל יתמלא? אם תצליחי להגיע להתבוננות מספיק כנה, מה שלומך שם בפנים. מה חסר מה קשה מה לא הולך מה את רוצה ועוד. ואת זה באמת אפשר לעשות יחד עם מישהו/י, שכדאי שיהיו אנשי טיפול מקצועיים מוסמכים. פסיכולוגית/עו"ס/מטפלת באומנות שתרגישי עם הזמן בטוחה ופתוחה איתה. תוכלי לעבור תהליך שיהיה מתנה גדולה בשבילך. עבדתי הרבה שנים עם נגמלי סמים ואלכוהול. נערים, צעירים, נשים. הסם והאלכוהול באים לכסות על כאב. ועד שלא מרפאים את הכאב, קשה להיפטר מהם. על ידי טיפול משמעותי, גם נפטרים מהסמים והאלכוהול, וגם זוכים בחיים טובים ושלמים יותר. איך בכלל יודעים למי לפנות, איך משלמים וכמה, ועוד שאלות שכאלה, מוזמנת לכתוב לי בפרטי אם תרצי, ואעזור לך ההכוונה למציאת מטפלת מתאימה
לתשובה המלאה ↓
מיד שאלות נוספות
Show
השאלה*

איזה כיף שאת כאן!
מזכירות לך שהגלישה שלך באתר זה נסתרת לחלוטין מפני הגולשות האחרות. השאלות שלך מגיעות למומחיות בלבד ויקבלו מענה במלוא הרגישות והרצינות.

שאלתך נשלחה בהצלחה!

אחת המומחיות שלנו תענה לך תשובה אישית שתשלח למייל שלך.

עדכון פרטים

שם פרטי
לא חובה
שם משפחה
כינוי*
גיל*
מייל*
סיסמה
אימות סיסמה

עדיין לא רשומה? הירשמי כאן

כינוי*
גיל*
מייל*
סיסמה*