היי!
טוב ששאלת!
כדי להשתמש בטמפון צריך להכיר את מבנה איבר המין שלנו – הפות.
פתח השופכה הוא הפתח שממנו יוצא השתן, ויותר למטה (או מאחורה) נמצא פי הטבעת, הפתח שממנו יוצאת צואה. את שני הפתחים האלה את מכירה.
ביניהם, יותר קרוב לפתח השופכה, נמצא פתח הנרתיק.
פתח הנרתיק מוסתר מאחורי קפלים של עור הנקראים שפתיים, ולכן יש נערות שלא הבחינו בקיומו עד הרגע שבו הן משתמשות בטמפון לראשונה
הנרתיק הוא כמו צינור קטן בתוך הגוף שלנו, באורך כ 8 ס"מ. דרך הנרתיק יוצא דם הווסת. ולתוך הנרתיק אנחנו מכניסות את הטמפון כדי שיספוג שם את הדימום.
הנרתיק הוא גמיש. כשהטמפון נכנס לתוכו הוא מתרחב בקלות לפי הגודל של הטמפון.
הנרתיק מייצר כל הזמן רטיבות, הפרשות (שכדאי לדעת שיש בהן רק חיידקים טובים והן לא לכלוך). ההפרשות עוזרות לסכך את הנרתיק כך שהטמפון יכול להחליק בקלות פנימה.
בתוך הנרתיק אין לנו עצבים ולכן כשאנחנו מכניסות אליו טמפון אנחנו לא מרגישות אותו.
אז איך להכניס את הטמפון?
כדאי לבחור בזמן שבו את לא ממהרת או לחוצה, ויש לך פרטיות מלאה.
כדאי להיעזר במראה קטנה כדי שתוכלי לראות את פתח הנרתיק.
(יכול להיות שזה מרגיש לך מביך או מוזר, להסתכל על הפות במראה, וזה נורמלי להרגיש כך בפעם הראשונה. את מוזמנת לחשוב על כך כדבר הכי טבעי שיש, להכיר את גופך כשאת מתבוננת בו, למה לא בעצם?)
את יכולה לעמוד עם ברכיים כפופות או להרים רגל אחת על אסלה/ שרפרף כדי ליצור פיסוק ברגליים שיהיה לך נוח.
חשוב לרחוץ ידיים עם סבון לפני המגע בטמפון/ בנרתיק, כדי לא להכניס אל תוך הגוף חיידקים.
אם את משתמשת בטמפון ללא מוליך:
הסירי את עטיפת הטמפון והתירי את החוט שמחובר אליו,
הניחי את הטמפון בפתח הנרתיק, ודחפי אותו פנימה עם האצבע. הכיוון של הטמפון לא צריך להיות ב 90 מעלות אלא בזווית חדה יותר, לכיוון הבטן.
אם את מרגישה שהטמפון "נתקע", "לא רוצה להיכנס", תשני מעט את הכיוון ושוב תדחפי בעדינות.
בניגוד לפנים הנרתיק, בפתח הנרתיק כן יש לנו תחושה, ולכן יכול להיות שבפעמים הראשונות תחושי רגישות קלה באזור הזה, אם את לא רגילה למגע שם.
בכל מקרה זה לא אמור לכאוב.
את הטמפון את צריכה להכניס עד שהוא מגיע לקצה הנרתיק. תדעי זאת כשחצי מהאצבע שלך תהיה בפנים והטמפון לא יוכל להיכנס עוד.
(אין חשש שהטמפון ייכנס יותר מידי פנימה, כי בקצה העליון של הנרתיק נמצא צוואר הרחם והמעבר של טמפון דרכו הינו בלתי אפשרי. לכן גם אם נדמה שהטמפון "נעלם" תדעי שתמיד הוא נמצא עדיין בנרתיק ואולי רק מתחבא בין הקפלים שיש בו.)
כשתוציאי את האצבע הטמפון יישאר בפנים. אין חשש שהוא יצא מעצמו החוצה כי השריר של הנרתיק מחבק אותו היטב.
אם הטמפון ממשיך להיות מורגש בנרתיק, כנראה שהוא לא מספיק בפנים. את יכולה לדחוף אותו עוד קצת, או להוציא ולהכניס מחדש.
יש גם טמפונים עם מוליך: גליל מפלסטיק/ קרטון שבתוכו נמצא הטמפון, ומקל קטן בקצה שכשלוחצים עליו הטמפון נדחף מתוך העטיפה. אחרי שאת מכניסה את הטמפון יחד עם המוליך לתוך הנרתיק, את לוחצת על המקל והטמפון יוצא מהפלסטיק אל תוך הנרתיק.
את הפלסטיק את מוציאה ומשליכה לפח. הטמפון יישאר בפנים.
כשהטמפון בתוך הגוף, החוט שלו נשאר בחוץ. ככשיגיע הזמן להוציא את הטמפון תמשכי אותו החוצה בעזרת החוט.
החוט חזק מאוד ואין חשש שייקרע.
כשהטמפון יצא הוא יהיה ספוג בדם הווסת, ולכן גם יותר גדול. אבל כאמור הנרתיק הוא גמיש והטמפון אמור לצאת החוצה ללא בעיה.
השימוש בטמפון דורש ממך אחריות, לזכור שהוא בפנים ולהחליף אותו בזמן – כל כמה שעות. מכיוון שאנחנו לא רואות את הדימום שיוצא החוצה, שלא כמו עם תחבושת, והטמפון לא מורגש בתוך הגוף, אנחנו עלולות לשכוח שהוא שם, לכן חשוב שתשימי לב.
הערה: לפעמים מרוב לחץ, השרירים של הנרתיק מתכווצים באופן לא רצוני ואז יכולה להיות הרגשה של חוסר נוחות או אפילו כאב (או קושי בכלל להכניס את הטמפון). אם את מרגישה ככה את יכולה להוציא את הטמפון ולנסות שוב בפעם אחרת כשתהיי רגועה ונינוחה יותר.
והערה קטנה לסיום:
להרבה נשים מאוד נוח להשתמש בטמפון, אבל חשוב לדעת שמבחינה בריאותית יש לו חסרונות. הטמפון עשוי מחומרים סינטטיים שלא מתאימים לנרתיק, לכן יש נשים שבשימוש בטמפון לטווח ארוך מרגישות חוסר נוחות, גרד או עקצוצים בנרתיק או בפות. בנוסף, הטמפון יכול לגרום ליובש בנרתיק בימים שבהם אין הרבה דימום, שאז הוא סופג גם את הנוזלים שבנרתיק, שנצרכים כאמור כדי לשמור על מרקם החיידקים הטבעי בנרתיק. את מוזמנת להיות ערה לתחושות הגוף שלך ותדעי שבכל רגע את יכולה לבחור מחדש באמצעי הספיגה שהכי מתאים לך.
בהצלחה רבה!
ומקווה שאת כבר לא מבולבלת