אשמח לדעת איך אוכל לעשות הפרדה בין החיים שלי העתידיים עם בן זוגי (אני בת 22) לבין החיים הזוגיים של ההורים שלי. אני סוג של חוזרת בתשובה, הכל בזכותם כי שמו אותי בחינוך דתי…אבל אנחנו מאד שונים וכואב לי לפעמים לראות תפיסות שונות לגבי זוגיות ואני הרבה דברים רוצה שונה. לא רק זה, אני גם לפעמים מרגישה שנכנסת למרחב של ההורים וחושבת שהזוגיות שלהם לא מספיק טובה ואני רוצה ששלי תהיה יותר, או ברמה שאני ואחותי בודקות אם להורים יש קשר גופני או לא (אנחנו גרים לצערנו בבית שלא מאפשר פרטיות כמו שצריך, וכואב לי…אין לנו הפרדה מוחלטת בחדרים ביננו לבין ההורים ואני יודעת שזה מצב לא אידאלי פשוט נקלענו למצב הזה , זה הדירה שמצאנו באיזור שממש טוב לנו ובמחיר שאנחנו יכולים לשלם… אז יש מחיר כבד שזה הפרטיות של ההורים שלנו היקרים. חד משמעית פוגע בקשר הגופני שלהם ואנחנו מרגישות את זה בבית, יש להם קשר אבל לא מספיק פרטיות. לפעמים אני ואחותי מנסות להתערב להם לזוגיות וזה כל כך לא בריא ומזיק, איך עושים הפרדה בדברים האלה? או איך לא שופטים כי הרי אני יודעת שאין מצב שהייתי גרה בצורה הזאת, עם כל היתרונות שיש לנו, הזוגיות היא מאד חשובה! אז איך לא שופטים את הזוגיות של ההורים ואיך לא נכנסים אליה ? אם אני רוצה להקים משהו אחר קצת…נגיד אני אתן דוגמה שאנחנו שמות לב בבית שאמא שלי אין לה תמיד חשק לאבא שלי, לחבק אותו, וזה…ולמה בכלל זה דבר שהבנות צריכות להבין, ולהבין בתוך המצב שאין להם חיי אישות תקינים בגלל המצב הטכני שאנחנו חיים בו? שגרים בחדר בתוך חדר…
אשמח שלא תשפטו, תודה רבה!!
שלום לך יקרה!!
את שואלת שאלה נהדרת וחשובה ממש! שמחה שפנית לברר אותה ואני אסביר.
את מתארת סיטואציה שבה את נמצאת כרגע, את חווה את הזוגיות של ההורים בצורה יותר אינטנסיבית וקרובה וגם מהזווית שלך. הסיטואציה הזו מעוררת בך רגשות שונים וגם מאד נורמליים
כך שמצד אחד יש בך כאב או חוסר הבנה על ההתנהלות שלהם יחד עם תמיהה ושיפוטיות.
אלו תחושות הגיוניות שבהחלט עלולות לצוף ולרחף באוויר, והשאלה שלך היא בעצם איך לעשות את ההפרדה.
לפני שנגיע לאיך אני רוצה רגע להרחיב למה ההפרדה הזו משמעותית וחשובה ולכן שמחתי על שאלתך.
כשאדם רוצה לבנות ולבסס את עצמו ואת עולמו אפשר לבנות ולצמוח מתוך הבחירות שלנו בחיים, לגדל את מי שאנחנו ואת הטוב שבתוכנו
ומאידך יש אפשרות להנמיך או להקטין את זה שלידי וכך מאליו אני מקבל תחושה של חוזק ויציבות.
לרוב, השיפוטיות נותנת לנו תחושה שהצדק והאמת איתנו. כי הנה, האחר טועה ושוגה..
איזה בניה לדעתך יציבה יותר?
את נמצאת כרגע בשלב שאת מבררת לעצמך איזו זוגיות היית רוצה עבורך, איזה בית את רוצה להקים וזה בירור חשוב ואמיתי.
כרגע את מתבוננת על הזוגיות של ההורים שלך כפי שאת רואה בביתך ויש שם כמה נקודות ונושאים שאת רואה בצורה אחרת מהוריך ואת חולמת על התנהלות שונה.
וכאמור היכולת להפריד היא מאד משמעותית פה, כדי לאפשר את הבנייה והצמיחה בינך לבין עצמך.
את יכולה לבחור אחרת ממה שראית בבית גם בלי לבקר ולשפוט את ההורים שלך.
הוריך אחראיים על חייהם והבחירות של הבית שלהם והאחריות היא לא עליך ואין צורך להתערב ולנסות לשנות אותם (ואת מציינת שכשניסית זה לא הועיל ואף הזיק) כי האדם היחיד שאנחנו יכולים לשלוט עליו הוא אנחנו:)
בפועל – את יכולה ממש לשבת עם עצמך ולומר לעצמך או אפילו לכתוב – מה הרצון שלך, אילו ערכים את רוצה שיהיה במרכז הבית והזוגיות שלך.
להתמקד בעיקר בדרך שלך ובעולם הפנימי שלך ומאליו פחות תהיי עסוקה בשיפוטיות כלפי הוריך.
כשאדם שופט אחרים הוא ממקם את עצמו מעל השני. ואילו במערכת משפחתית את הבת של ההורים ולכן אני גם מציעה להחליף את המשקפיים הביקורתיות למבט של ענווה, קבלה והערכה – על מה שהם מאפשרים לכם ועל המסירות עבורכם גם במחיר אישי.
מבט כזה כלל לא סותר את האפשרות והמרחב שיש לך לרצות ולבחור אחרת.
מאחלת לך שתצליחי!
מקווה שעזרתי ונתתי כיוון,
בהצלחה רבה!
צביה בן ארצי