איך מפחיתים צפיה בסדרות?

19/07/2022

0

שתפי:

התמכרות למסך / תרבות ופנאי / תשובה ותיקון

שלום! מגיל קטן הייתי רואה סרטים וסדרות. באיזור כיתה ח' כשקיבלתי סמארטפון התחלתי גם לראות באופן יותר תדיר. בלילה- היו לילות שלא הייתי ישנה כל הלילה, עם הטלפון מתחת לשמיכה. לאט לאט במהלך האולפנה (בעיקר עם הקורונה) גם נחשפתי לדברים לא צנועים (לא פורנוגרפיה ברוך ה', אבל ראיתי דברים שהייתי רוצה למחוק) בזמן הקורונה יכולתי לשבת ימים שלמים ולבלות אותם רק בראיית סרטים ברצף. במהלך הקורונה גם היו לי הרבה פחדים מה שהשפיע ממש על זה. זה היה סוג של בריחה אחרי כל פעם שהייתי רואה סדרות או משהו כזה הייתי בוכה על זה ולא מבינה איך נפלתי שוב ברוך ה' השנה הלכתי למדרשה וחלק מהתהליך שעברתי היה גם לנסות להיגמל מזה לגמרי. ההבנה שאני לא טמאה ולא רעה ושבכלל הרצון שלי זה לא זה. ובאמת זה השפיע משמעותית אני עכשיו בסיום המדרשה- וקשה לי כי אני בבית ובאמת ברצון, במה שאני מאמינה- אין בכלל מקום לסרטים או סדרות שהם לא יהודיים (שלא לדבר על דברים צנועים) אני מדברת על זה עם חברות, אני מאמינה בזה בכל ליבי אבל בפועל מדי פעם אני שוב חוזרת לזה ושוב. זה מתסכל כל כךאני חושבת לעצמי- אולי אני מכורה וצריכה טיפול? הרי אני ממש ממש לא רוצה לעשות את זה. אז למה אני עושה את זה? אולי זה לא בשליטתי? בימים האחרונים החלטתי להתפלל על זה תפילה אישית כל יום בבוקר ובערב חמש דקות. זה באמת עוזר. אבל השאלה שלי היא האם יש דרך להיגמל מזה לגמרי? בלי נפילות ובלי מאבקים? תודה רבה!

תשובה

ציפור דרור יקרה,

בקריאת דברייך אני שומעת כנות ורצון לעשיית טוב, ועם זה כאב וחשש בשל ההתמודדות הקשה בראיית סרטים במינון גבוה מדיי או כאלה שאינם ראויים. לתחושתי, מעבר לעובדה שאינך מרוצה מ"בזבוז" הזמן ומהתכנים בהם את צופה, את גם חרדה מפני ההשתעבדות (ההתמכרות) הנוטלת ממך את החרות להיות ציפור דרור ואדון לזמנך ולמעשייך.

ואמנם, אלה שתי הרעות החולות שמביאה עלינו הזמינות  לסרטים מכל הבא ליד ומאפשרת לנו "להעביר את הזמן"  ועוד לחשוב שאנו עסוקות.

יחד עם זאת, את מציינת שעיקר הצפייה הבלתי מבוקרת, מבחינת זמן ותוכן, הייתה בתקופת הקורונה. את לא היחידה!! הקורונה הביאה עלינו, ללא כל הכנה מוקדמת, המון זמן פנוי לבד עם עצמנו וגם המון פחדים מפני ההשלכות שלה. אנשים שמעולם לא חששו מהמוות, היו מחוברים לרשתות החדשות, שמעו עדכונים לא נעימים על תמותת חולי קורונה, ופתאום התחילו לחשוש לחייהם או לחיי קרוביהם. המצב המלחיץ והלא נעים הזה גרם להם לחפש עידוד ומרגוע באופן זמין ומיידי. וכך, מצאו הם את עצמם אוכלים יותר מהרגיל וצופים בסדרות וסרטים יותר מכפי שהיו רוצים. את שואלת למה? אשיב לך: א'- באוכל, בעיקר אם הוא מתוק או עתיר פחמימות, יש משהו מרגיע ומשמח במיידי. ב' – צפייה בסרטים מאפשרת "בריחה" מהמציאות המאתגרת בה אנו מצויים. סרט מצחיק, רומנטי, נעים עושה אשלייה שהכל ורוד וטוב וסרט מתח או אימה (למי שאוהב) גם הוא פורק מתח ומשלה את הצופה בו שמלחמות וקשיים זה רק סרט. ונראה לי שזה מה שהביא אותך לבלות את זמנך ימים שלמים בתקופת הקורונה בצפייה בסרטים (מה עוד שהיה המון זמן "בית").

אלא ש- הקורונה, כמגיפה,  ב"ה מאחורינו ואת מספרת שהשנה כשלמדת במדרשה, המינון פחת בהרבה. זה מוכיח שאת שולטת במצב! כשאת עסוקה וממילא מודעת לרצונותייך הטובים, אינך רואה סרטים סתם. ולכן, עצתי לך, לתכנן את דרכך בשנה הקרובה, למלא את יומך בעיסוקים טובים ומספקים, להעסיק את עצמך גם בתחביבים נעימים (שספורט יהיה חלק מהם) ולמצוא זמן גם לנתינה והתנדבות (זה נותן סיפוק אדיר). זו ההשתדלות שלך.

להשתדלות הזו תוסיפי את מה שאת כבר עושה- תפילה!! המשיכי להתפלל על זה. עולמנו הוא עולם של תיקון ועשייה וכולנו במסע הזה שיעדו- חיים נכונים ומשמעותיים. לכן, תמיד יהיו אתגרים ותמיד צריך תפילה ובסיעתא דשמייא תזכי גם לתוצאה שאת כל כך מקווה לה.

לתשובה המלאה ↓
0 0 הצבעות
דרגי את הנושא
0 תגובות
תגובה מוטבעת
הצג את כל התגובות

אולי יעניין אותך...

0
אשמח לשמוע את חוות דעתכם, נא הגיבו.x
השאלה*

איזה כיף שאת כאן!
מזכירות לך שהגלישה שלך באתר זה נסתרת לחלוטין מפני הגולשות האחרות. השאלות שלך מגיעות למומחיות בלבד ויקבלו מענה במלוא הרגישות והרצינות.

שאלתך נשלחה בהצלחה!

אחת המומחיות שלנו תענה לך תשובה אישית שתשלח למייל שלך.

עדכון פרטים

שם פרטי
לא חובה
שם משפחה
כינוי*
גיל*
מייל*
סיסמה
אימות סיסמה

עדיין לא רשומה? הירשמי כאן

כינוי*
גיל*
מייל*
סיסמה*