איך עומדים בפני פיתוי מתוק?

09/03/2022

0

שתפי:

שלום, יש לי בעיה שאם אני רואה ממתק אפילו אם הוא הכי קטן אני מתגרה או מבקשת ויש לי ארון בבית של ממתקים החוק אצלינו שמי שרוצה מבקש אבל ההורים שלי מסקימים פעמים בשבועים ואני ני כיאלו חיייבת כיאלו שאני רואה שאני חייבת לאכול את זה עכשיו וזה משגע אני רוצה להיות בריאה לאכול בריא אשמח לעצה שתעזור לי לדעת איך להיגמל מזה

תשובה

שלום לך קנגרו, אני חייבת להודות שאני ממש מזדהה עם השאלה שלך, בפרט בימים אלו של פורים. הצורך שלנו בני האדם בטעם המתוק הוא טבעי ומולד. כך הקב"ה ברא אותנו, והמזון הראשון שהתינוק האנושי לומד לאהוב הוא חלב מתוק, טעים וחמים. הצורך הזה במתוק מלווה אותנו לאורך החיים, וכיוון שאנחנו חיים בחברת שפע שיש בה המון מתוקים מפתים, לא קל בכלל לשים לעצמנו גבולות.

כתבת שאת רוצה להיות בריאה ולאכול בריא, ואת ממש צודקת בכך שאכן יש קשר בין בריאות לבין סוכר. צריכה מוגברת של סוכר פוגעת מאוד בבריאות, בכל גיל. וגיל ההתבגרות הוא זמן מעולה לפתח הרגלים בריאים שיסייעו לך לאורך כל חייך. לסוכר יש השפעות לא רק על הבריאות הפיזית אלא גם על הבריאות הנפשית ולכן השאלה שלך באמת כל כך מדויקת, כי את תעשי לעצמך טובה ענקית אם תוכלי לצמצם את הממתקים בחייך.

אני מציעה לך בשלב הראשון קודם כל לא לכעוס על עצמך ולא להתייסר, את אוהבת מתוק ומתפתה למתוקים, זה טבעי, זה נורמלי וזה הכי אנושי בעולם. אז תתחילי לעבוד לא מתוך ביקורת עצמית ושיפוט אלא מתוך הבנה שהמצב שלך כיום טבעי, ובגלל שאת רוצה להיטיב עם עצמך אז את מעוניינת בשינוי.

בשלב השני נסי לחשוב מה יכול להיות אתגר שמתאים לכוחות שלך נכון להיום. למשל, אני יכולה לספר לך על עצמי בתור מי שהייתה המון שנים מכורה למתוק, שאצלי זה עובד טוב לשים גבולות כמו לאכול מתוקים רק בתנאים מסוימים, למשל:

1. לאכול מתוק רק בשבתות – את הקינוחים הטעימים שמוגשים בשולחן שבת. אבל במשך השבוע- לא לאכול מתוק.

2. לאכול מתוק רק מחוץ לבית – כשאת יוצאת עם חברות, בימי הולדת, מסיבות וכו'.

3. לאכול מתוק רק בשעות הבוקר– כי אז מערכת העיכול שלנו ממש עובדת בשיא כוחותיה וגם הנזק שנגרם כתוצאה מהסוכר הוא קטן יותר

4. למצוא תחליפים בריאים למתוק – משהו שעדיין יחשב בעינייך כפינוק – אבל בלי הנזק של הסוכר. אולי שייק טעים מפירות? או פרוזן יוגורט? או כל דבר שיתן לך טעם מתוק ומפנק אבל לא דרך ממתקים

5. ועוד טיפ קטן לסיום: לפעמים ההבדל בין העמידה בפיתוי המתוק לחוסר היכולת לעמוד בפיתוי הוא ממש עניין של עצירה בת כמה שניות. את יודעת בראש שאת רוצה להתגבר ולא לאכול, אבל הראש לא מספיק לחשוב והופ…הממתק כבר עמוק בפה, הטעם נפלא ואי אפשר להפסיק. אבל, אם תצליחי לעשות הפסקה קטנה ממש, ורק לחכות דקה בין הרצון לאכול את הממתק לבין האכילה עצמה, את תראי שבחלק מן הפעמים החשק קצת יורד ואת יכולה לוותר. אני למשל אוהבת מאוד שוקולד וחטיפי שוקולד, ולפעמים אני פשוט עוצרת דקה רק לקרוא בסבלנות מאחורה את רשימת המרכיבים, ובודקת כמה כפיות סוכר יש בחטיף קטן ותמים של פסק זמן. עצם העצירה כבר קצת פוגעת בחשק ומחזקת את הכוח שלנו לבחור באמת במה שאנחנו יודעות שטוב לנו.

בהצלחה!

לתשובה המלאה ↓
0 0 הצבעות
דרגי את הנושא
0 תגובות
תגובה מוטבעת
הצג את כל התגובות

אולי יעניין אותך...

0
אשמח לשמוע את חוות דעתכם, נא הגיבו.x
השאלה*

איזה כיף שאת כאן!
מזכירות לך שהגלישה שלך באתר זה נסתרת לחלוטין מפני הגולשות האחרות. השאלות שלך מגיעות למומחיות בלבד ויקבלו מענה במלוא הרגישות והרצינות.

שאלתך נשלחה בהצלחה!

אחת המומחיות שלנו תענה לך תשובה אישית שתשלח למייל שלך.

עדכון פרטים

שם פרטי
לא חובה
שם משפחה
כינוי*
גיל*
מייל*
סיסמה
אימות סיסמה

עדיין לא רשומה? הירשמי כאן

כינוי*
גיל*
מייל*
סיסמה*