יקרה, שלמה המלך מלמד אותנו "7 ייפול צדיק, וקם". גם צדיקים נופלים! הם נופלים אפילו 7 פעמים ובע"ה קמים.
אז מה ההבדל בין צדיק לרשע? ממשיך שלמה המלך וכותב "ורשעים ייכשלו ברעה"- הרשע נופל ונשאר בנפילתו, במקום הנמוך אליו הגיע.
מה גורם לרשע להיכשל? לפעמים זה הייאוש מעצמו. אדם שנופל, שעושה דברים לא טובים עלול ליפול לעצבות ולייאוש. הוא אומר לעצמו- "אין לי סיכוי! כל כך הרבה נפלתי, כל כך הרבה פעמים הבטחתי לעצמי שאחזור בתשובה, שאהיה טוב כראוי לבן מלך ובכל זאת חטאתי. אז זהן, אני אבוד! אין לי סיכוי!" מחשבות כאלה הן איומות! הן עצת היצר הרע! רבי נחמן מלמד אותנו שלעולם איננו מתייאשים, אסור להתייאש. יאוש הוא היפך האמונה!
הקב"ה ברא אנשים שעלולים לחטוא. חטא הוא מלשון החטאה, כלומר פספוס המטרה. כולנו מחטיאים לפעמים ולפיכך, כולנו חוטאים. לפעמים זה בלי כוונה ומודעות ולפעמים זה אפילו בכוונה. מובן שאנו שואפות לצמצם את הפעמים הללו. איך? על ידי עיסוק בדברים טובים- ספורט, מפגש נעים עם חברות, שהייה עם בני משפחה, פיתוח תחביבים וכד'. אבל לא בטוח שנצליח "לא ליפול" בכלל.
אז מה אעשה אם שוב אפול? תשובה! איך עושים זאת? היהדות מלמדת שלתשובה יש כמה שלבים- 1. הכרה בחטא- אני מבינה שחטאתי ובמה שחטאתי. 2. חרטה- אני מתחרטת על מה שעשיתי/אמרתי/ראיתי 3. עזיבת החטא- מפסיקה את העיסוק הרע המביא לנפילה (כמו שכתבתי למעלה- בוחרת בעיסוק טוב) 4. וידוי- אני מודה בכך שנפלתי. מספרת לעצמי מה היה החטא (הנפילה) 5. קבלה לעתיד- אני מקבלת על עצמי לנהוג אחרת מעכשיו ואילך.
בעצם, קוראים לזה – לקיחת אחריות! זה מה שה' רוצה מאיתנו- שניקח אחריות! לא שנאשים את עצמנו ולא שנתייאש מעצמנו.
בנוסף לכל הנ"ל אני מציעה לך גם להתפלל על זה! להוסיף תפילה פשוטה של בת לפני אביה ולבקש מה' יתברך שיסייע לך לעשות תשובה שלמה.
בטוחני שאז תרגישי מלכה!!! או לפחות בת מלך