חברה חושבת שהיא בן

21/09/2022

0

שתפי:

בריאות נפשית / דימוי גוף / מיניות והלכה

היי, יש לי חברה מאוד טובה (מכירות לפני המון זמן) שהודיע לי שהיא טנסג׳דרית… לא יודעת איך להגיב לזה .. כואב לי הלב,…היא אומרת לי שזה מאוד קשה בשבילה כי ההורים שלה לא מסכימים עם הדרך הזאת. ואם היא רוצה לעשות את הניתוחים (כדי להפוך את הגוף שלה ליותר גברי) היא תצטרך לעזוב את כל המשפחה שלה. אני רק בכיתי כשהיא סיפרה לי… אני רוצה לאחל לה רק טוב ! אני לא יודעת איך לעזור לה … ואם בכלל אפשר לעזור לה ? היא מספרת לי שזה פשוט לא הגיוני, היא גבר בתוך גוף של אישה. אני גם אוסיף שאני לא מצליחה להבין את מה שהיא מרגישה איך זה יכול להיות שהקדוש ברוך הוא ברא אישה שרוצה להפוך לאיש?? איך אפשר לחיות במצב כזה ? יש לי עדיין תקווה שיום אחד היא תכיר משהו שיתאים לה ושהם יתחתנו .. זה יכול לקרות או לא ?

תשובה

שלום יקרה.
קודם כל ליבי איתך. באמת נחשפת מקרוב לתופעה שהיא מורכבת ומטלטלת.
התחום של זהות מגדרית וטרנסג'נדרים הוא תחום יחסית חדש, ולכן הידע עליו חסר, וחלק מהידע הקיים הוא מאוד מוטה
בגלל האג'נדה הפרוגרסיבית החזקה שיש סביבנו.
זה אומר שיש בסוגיה הזו ערפל, והיא לא עד הסוף מובנת לנו.
לכן אני כותבת  כמה עקרונות מנחים, שלא נותנים תשובה מלאה אבל אולי יעשו סדר:

א. כשמישהי חווה את עצמה כגבר זו חוויה שבדרך כלל מסבה הרבה סבל וכאב. חשוב תמיד להיות באמפתיה לכאב של אחרים ובלב פתוח ורחב.

ב. בספר ההפרעות הנפשיות DSM יש הפרעה נפשית שקרויה "דיספוריה מגדרית". זו הפרעה שבה האדם חווה את עצמו באופן שונה מהמין הביולוגי שלו. והחוויה הזו מסבה לו סבל רב. (אם אין סבל, זו לא הפרעה נפשית). לכן כשמישהי חשה חוסר הלימה בין הגוף לבין החוויה שלה, בדרך כלל היא צריכה ליווי מקצועי פסיכיאטרי ורגשי. ישנם אחוזי אובדנות גבוהים מאוד בקרב האוכלוסייה הזו. חשוב מאוד שהיא והמשפחה שלה תקבל מענה מקצועי.

ג. מבחינת ההלכה כל ניתוח לשינוי מין הוא אסור. גם שינוי מין באופן שאינו ניתוחי (שינוי בגדים, שינוי שם וכו') אסור.

ד. משום כך התפיסה היהודית תעודד אדם להאמין בכך שהקב"ה ברא אותו בגוף נכון עבורו, גם אם יש לו חוויה מורכבת מול זה. התפיסה הזו תזמן את חברה שלך או כל אדם אחר עם חוויה דומה למסע של בירור וחיבור מחודש, מתוך מודעות לפער ועבודה עליו. זה לא פשוט. אבל המציאות הזו לא פשוטה, כך שאין פיתרון פשוט.

ה. גם אם אדם עושה שינוי חיצוני, הן על ידי ניתוחים, הן על ידי החלפת בגדים, התאים בגוף שלו הם עדיין התאים המקוריים. אם אישה עושה שינוי והופכת להיות בן, עדיין כל תא ותא בגוף שלה עשוי מDNA נשי. לכן חשוב להבין: אצל טרנסג'נדרים רבים תחושת הפער בין הגוף לחוויה נשארת. אף פעם אי אפשר לשנות את הגוף באמת, עד הסוף.
אחוזי האובדנות בקרב טרנסג'נדרים *שעשו שינוי מין* הם גבוהים, מה שמעיד שהפער הפנימי נשאר גם אחרי הניתוח/ השינוי.

ו. כמובן שהנושא של זהות מגדרית מושפע גם תרבותית. התפיסה של טרנסג'נדרים היא תפיסה שטוענת שה*חוויה* יותר משמעותית מאשר *הסיפור הגופני*. זו תפיסה שאם לוקחים אותה לקצה היא בעייתית בהמון תחומים. מה עושים כשיש פער בין הגוף והחוויה? מה יעשה אדם בריא שמרגיש נכה? מותר לו להתחרות בספורט נכים? האם גבר שמרגיש אישה יכול להכנס לשירותי נשים? למלתחות נשים? מה עושה אדם שמרגיש צעיר ביחס לגוף הזקן שלו? מותר לו להציג את עצמו כצעיר בדייטים למרות הגיל? לשלם ביטוח כמו של צעירים? התפיסה כאילו *החוויה* שלי היא הקובעת ולא *המציאות* יכולה להגיע לקצוות מגוחכים, וחשוב לשים לב שאנחנו לא מגיעים לשם (בארה"ב זו כבר לגמרי המציאות).

בתוך המציאות המבלבלת הזו, רוצה לחזק אותך
להתמלא אהבה לחברה שלך
אבל לא להתבלבל בתרבות של העולם.
להתפלל עליה, להתפלל על המשפחה שלה
שתהיה להם אור בהירות הדרך במסע הלא-קל הזה.

איתך באהבה

מאור

לתשובה המלאה ↓
0 0 הצבעות
דרגי את הנושא
0 תגובות
תגובה מוטבעת
הצג את כל התגובות

אולי יעניין אותך...

0
אשמח לשמוע את חוות דעתכם, נא הגיבו.x
השאלה*

איזה כיף שאת כאן!
מזכירות לך שהגלישה שלך באתר זה נסתרת לחלוטין מפני הגולשות האחרות. השאלות שלך מגיעות למומחיות בלבד ויקבלו מענה במלוא הרגישות והרצינות.

שאלתך נשלחה בהצלחה!

אחת המומחיות שלנו תענה לך תשובה אישית שתשלח למייל שלך.

עדכון פרטים

שם פרטי
לא חובה
שם משפחה
כינוי*
גיל*
מייל*
סיסמה
אימות סיסמה

עדיין לא רשומה? הירשמי כאן

כינוי*
גיל*
מייל*
סיסמה*