הי, כותבת יקרה!
תודה שהעלית את נושא המשיכה.
הוא מעסיק את רובנו, נשים וגברים, ויש לו תפקיד משמעותי בתוך זוגיות.
כפי שכבר חווית בעצמך, משיכה היא דבר הרבה יותר רחב ועמוק מאשר משיכה פיזית ראשונית.
משיכה כזו היא משיכה שהגוף חש התרגשות מסוימת מהקרבה לאותו אדם, והיא טובה, בריאה וחשובה בקשר זוגי.
חשוב לדעת שמשיכה כזו היא לאו דווקא כזו שמתפתחת מייד בהתחלה, ופעמים רבות היא מתחילה להיווצר רק אחרי היכרות עמוקה יותר עם אותו אדם, כמו שאת חווה בקשר הזוגי בו את נמצאת. משיכה גם יכולה להיווצר כתוצאה מגורמי משיכה שאינם פיזיים, כמו: חוש הומור, טוב לב, אינטלגנציה רגשית או שכלית גבוהה וכו'.
המשיכה שאת חווה כלפי אנשים שלומדים איתך באוניברסיטה היא טבעית גם היא. באופן טבעי ובריא אנחנו נמצאים לבני המין האחר, ככה הקב"ה ברא אותנו. משיכה כזו מתחזקת אפילו יותר כשאנחנו רק חושבים עליה אבל לא מיישמים אותה. כלומר, עצם זה שמשהו הוא אסור לנו, גורם לנו להרגיש רצון גדול יותר לקרבה.
השאלה האמיתית היא מה אנחנו עושות עם התחושות הטבעיות שלנו.
אם הקשר הזוגי שבו את נמצאת הוא נכון וטוב לך והיית רוצה לקדם אותו, הייתי ממליצה לנסות ולהתרכז בו ובתחושות שהוא גורם לך, רגשית ופיזית. כלומר לנסות להתרכז במה שמקרב אותך לבן הזוג שלך- איזו תכונות יש בו שגורמות לך קרבה ומשיכה, מה במראה החיצוני שלו מושך אותך, איזה פעילויות שאתם עושים יחד גורמות לך להתקרב אליו.
בהרבה מקרים הבניה וההעמקה של הקשר יביאו למשיכה בינכם. אם הזמן יעבור ואת לא תרגישי את התחושות שאת מצפה להן, שווה לחשוב מחדש על הקשר על הציפיות ממנו. אבל בנתיים המצב שאת מתארת הוא באמת מאוד טבעי ושכיח, והוא לא בהכרח מעיד על בעיה בקשר בינכם, אלא על החשיבות בבנייה, בתהליך.
(ולגבי החבר'ה שלומדים איתך, אולי נסי לשבת רחוק יותר מהם. אולי זה יטשטש קצת את המשיכה ואת הבלבול שהיא יוצרת אצלך).
מאחלת לך מ-ל-א טוב ואור,
נעמה.