הי סהר מהממת.
השאלה שלך מביאה איתה קונפליקט מובן מאוד.
מצד אחד – זה הגוף שלי, ככה נבראתי ואני רוצה לאהוב אותו כמו שהוא.
מצד שני – יש כאן הבניה חברתית לפיה נשיות נמדדת בשיער הגוף ואז זה מתחיל להתנגש לנו.
אהבתי ממש שהתייעצת עם אמא ועם אחותך – שיתוף והתייעצות עם אנשים קרובים אלינו עוזרת ונותנת לנו תמונה מציאותית יותר.
לאורך ההיסטוריה הגוף הנשי נחשב לסמל יופי – מפסלי נשים שהוצבו במקומות שונים, דרך ציורים, תחרויות יופי ועוד.
הגוף הנשי הוצג תמיד כשהמילה "שיער" בכלל לא מוזכרת לידו.
בנוסף, אינסוף פרסומות לסכיני גילוח, שעווה ולייזר וגם פרסומות שמציגות נשים חלקות למשעי מחלחלות אלינו בלי סוף עם מסרים גלויים וסמויים שאומרים
לנו – שיער זו בעיה אם את אישה.
וכך אנחנו מקבלות את המסר: הצורה הטבעית של הגוף שלך לא תואמת את ההגדרה החברתית למראה נשי.
לאורך השנים היו המון נסיונות לשבור את הנורמה הזו אבל המצב היום מראה ש 99% מהנשים מורידות שיער כי הם מרגישות יותר נשיות, יותר נקיות, יותר מטופחות כשהן ללא שיער.
המנטליות הזו מחוזקת תמידית על ידי סרטים, סדרות, פרסומות (אפילו פרסומות להסרת שיער בשעווה הן על רגל חלקה) וככה מתקבלת הכחשה לשיער הגוף הנשי. לא הכחשה עובדתית – אף אחד לא אמר שלנשים אין שיער, אלא נשים בכל מקום מוצגות ללא שיער כעובדה גמורה.
לא מזמן קפץ לי סרטון בפייסבוק של 'כאן' שמדברת בו קוסמטיקאית על כך שלכל הנשים גדל שיער בסנטר אבל כולן מתביישות בזה וכשהן באות להוריד אצלה שיער הן ממש מסתירות את זה וככה קשה לה לקבל המלצות כי אף אחת לא תמליץ לחברה שלה על משהו שהיא מתביישת בו וגם אף אחת לא תשתף חברה בכך שיש לה שיער על הסנטר ותבקש המלצה כי נראה לה שהיא היחידה ואיזה פדיחות.
אז מה אנחנו בתור חברה יכולות לעשות עם זה?
קודם כל להפסיק להתבייש. לדבר על זה עם חברות או נשים שקרובות אלינו – לשאול אותן מה הן עושות, איך הן מתמודדות (כמו שעשית עם אמא ואחותך אז גם עם חברות). תתפלאי לשמוע כמה כולן נמצאות באותו תסריט וכולן מחפשות פתרון כזה או אחר.
שיתוף מאוד עוזר לנו להרגיש נורמליות ובכלל להיות יותר בחמלה וסלחנות כלפי עצמנו כי בסוף כולנו בתוך הסיטואציה הזו בדרך כזו או אחרת.
דבר שני – לחשוב אולי על פתרון אחר לבגד ים ואני לא מתכוונת לבגד ים צנוע. אלא אולי לטייץ צמוד שיכסה את האזור שמפריע לך ולא יזוז או איזושהי מטפחת שאפשר לקשור מעל כדי שתרגישי בנוח לשבת.
ואם השיער עדיין מפריע ואת רוצה להוריד, לחשוב על דרך פחות מורכבת להסיר אותו. יש היום משחות מסוגים שונים שמורחים אותן על הגוף והם מסירות את השיער די בקלות, כשתגדלי אני ממליצה לבדוק גם הסרת שיער בלייזר.
מעבר לזה לנסות להיות שם בבחירה גם מול המקומות שהחברה כביכול קבעה לנו מראש.
לבחור מה אני מורידה ואיך, לחשוב מה יעזור לי להרגיש טוב עם עצמי עם השיער או בלעדיו.
לקבל את שיער הגוף כחלק ממי שאני ולהסיר אותו מתוך בחירה ולא מתוך גועל או סלידה.
בסוף גם לשיער יש תפקיד. במיוחד שיער גוף סמיך ועבה. הוא נועד לשמור, להגן ולהוות סוג של סנן ראשוני מפני חיידקים, פטריות ועוד.
שיער גוף הוא הסימן הראשון שמבשר לנו על בשלות גופנית ומעבר מעולם הילדות לעולם הנשיות.
כל שיער שיש לנו בגוף הוא כמו שער – שומר על פתח מסויים ומגן עליו, במיוחד שיער ערווה המגן על הפתח שדרכו יגיעו חיים לעולם בבוא העת.
כשאני מבינה את זה אני לא ממהרת להיפטר ממנו וגם אם כן, אני עושה את זה בקשיבות ורוך.
ככל שתבואי ממקום סקרן ופתוח – ללמוד על שיער הגוף, להבין מה התפקיד שלו, למה מסירים אותו, איך כדאי להסיר, למה הוא חוזר וגדל שוב ואפילו מה אומר עלי שיער הגוף שלי, משהו בך יהיה מאפשר יותר במפנים והמרמור והכעס יפנו מקום לקבלה והקשבה פנימה.
מקווה שהצלחתי לעזור קצת
חיבוק גדול