האמת שזה קצת מביך לשאול, יודעת שאת לא רופאה והתשובה לא תחליף ובכל זאת…
מה עושים עם ריח לא נעים מחברתנו – הפות? ברור שלא צריך להיות ריח של בושם אבל בכל זאת.. כמובן שלא משתמשת בתחתוניות או תחבושות עם בישום וגם לא עם מוצרי טיפוח או תחליב רחצה אינטימי.
כנ"ל גם לגבי ריח גוף בכללי, נגיד עכשיו קיץ ויש ימים שלא משנה כמה אתקלח ואהיה היגיינית אני מרגישה/ מריחה מסריחה.. כאילו אין מה לעשות עם זה..
הי לך
יופי ששאלת ולא נשארת עם תהיה לא פתורה.
א. הידעת שריח זה ענין אינדיבידואלי? כלומר, כל גוף מפיק ריח יחודי לו. זה קשור לגנים הספציפיים של כל אחד אבל גם לתזונה(!), למצב רוח, סטרס, פחדים, ימים בחודש וכו
ב. גם האופן בו ריח מסוים נעים לנו וריח אחר דוחה אותנו – הוא אינדיבידואלי. יש ריחות שיהיו לי ממש מגעילים ועבור מישו אחר הם יהיו אחלה או אפילו טובים.
ג. וגם יש ענין תרבותי – איך החברה מתייחסת לריחות מסויימים. יש לזה השפעה עלי. אם מסביב כולן חושבות שהריח הטבעי של הפות הוא 'לא משהו'.. אז ברור שזה ישפיע עלי. גם אם יש מחשבה שהוא נאמר 'לא אסטתי' או 'לא הגייני' זה ישפיע על האופן שבו אחווה את הריח שלו – כנעים או ההיפך.
ד. להרבה מאיברי הגוף שלנו יש ריח טבעי אופייני – פה, שיער, אוזניים, צוואר וכן, גם לפות. השאלה מי קבע שהריח האופייני הוא לא נעים. וגם – אם הוא באמת לא נעים לך, אז מה?
ריח האוזניים שלך נעים לך? גם אם לא, מן הסתם את לא עושה מזה כזה ענין….
ה. לפעמים באמת יש ריח עז שמעיד שמשהו באיזון הבקטריאלי השתבש.. לרוב זה יופיע גם עם איזושהי אי נוחות בפות או בנרתיק. זה יכול להיות גרד או אדמומית או הרגשה של שורף או מציק או צורב או לא נעים בכללי או במתן שתן. ואז הריח החריג בעצם מגלה לנו שהפות צריכה עזרה/טיפול… לפעמים זו פטרת ולפעמים חוסר איזון אחר..
ו. אבל לרוב, זה פשוט שהכל בראש. ברור שאין לה ריח של בושם. כי בושם מפיקים במעבדות כימיות מלאכותיות וכאן מדובר בריחות טבעיים.. שלפעמים כל מה שנדרש זה להבין שהם משקפים את החומציות ההכרחית לבריאות הנרתיק שלנו. וככה זה מריח וזה סבבה לגמרי.
כן, הנרתיק והפות שלנו "חכמים" ומתנהלים הכי טוב שהם יודעים באיזון של חיידקים טובים וחומציות כדי להגן על המערכת הנקבית שלנו מפני מזהמים. לכן הריח יכול לפעמים לנטות לחמיצות. זה הריח הטבעי ואם הוא נעים או לא – זו כבר שאלה שיש עליה הרבה השפעות שאנחנו קולטות מהסביבה כמו שפירטתי בהתחלה.
ז. לגבי ריח גוף כללי – דאודורנט יכול לעזור. עדיף להשתמש באלו שהכי פחות מזיקים לעור שלנו (ללא אלומיניום וכו). וגם לשים לב למאכלים מסויימים שאולי מעוררים ריח יותר מאחרים. וכן לימים בחודש – ריח גוף משתנה סביב מועד הביוץ וגם בימים אחרים על פני הסייקל.
אז בהצלחה לך עם 'לשנות את הראש' כלפי תפיסת הריח. ואם נראה לך שמדובר בריח עז מידי המלווה בתחושות עקצוץ/גרד בפות וכו – כדאי להתייעץ אם רופאה.