טובה ויקרה
נהדרת שכתבת את השאלה הזו, אני יודעת שהיא מטרידה צעירות רבות.
אני חושבת שקודם כל, המפתח הוא להבין את הקשר שלך עם אמא שלך בכלל, עוד קודם לחתונה. ברור שאם הקשר הוא לא חזק ולא מדברים בו על נושאים פרטיים או אישיים מאד, זה יכול להיות מביך מאד (מאד!) בכלל לדמיין לדבר על נושא כזה.
לכן, התשובה שלי קשורה בקשר הדוק למצב הקשר שלכן (או עם אחותך, באותו האופן).
והיה והקשר שלכם קרוב, ואתן משוחחות גם על דברים אישיים מאד , ובעיקר אם את מרגישה בנוח- אז יתכן שתרגישי בנוח גם לשוחח עם אמא שלך על נושאים כאלה, מבחינתך.
חשוב לומר שגם אם מישהי שואלת אותך שאלה, את לא חייבת לענות! יכול להיות שחברה קרובה שלך עוד לא התחתנה, ואתן רגילות לדבר על "הכל" פתאם תשאל אותך שאלה בנושא האינטימיות הזוגיות שלכם – ואת תרגישי שהשאלה לא מתאימה, בגלל שהיא מערבת גם את האיש שהתחתנת איתו, וזה בעצם לדבר על משהו של אדם אחר..
בנוסף על כל אלה אני רוצה לומר לך, שבדרך כלל אם שואלים (וזה לא מתוך סתם סקרנות) זה מכיוון שברור שהאינטימיות הזוגיות היא דבר שלא תמיד זורם או נעים על ההתחלה, ורוצים לדעת אם הזוג צריך עזרה או אם נתקלו בקשיים.
בחברה דתית, בדרך כלל לא משתפים בנושאים כאלה ולפעמים בגלל זה לא יודעים מה נחשב התמודדות נורמטיבית ומה לא, לכן מי ששואלת בדרך כלל עושה את זה מתוך מחשבה לה ייטיב איתך ולבדוק שהכל בסדר אצלך ואצלכם.
לבסוף, אני ממליצה לך ככה:
מה שלא מתאים לך לענות עליו, בגלל השואלת או בגלל תוכן השאלה- את תמיד יכולה למצא את המילים להגיד בצורה מכבדת ולא פוגעת , שזה לא מתאים לך לשוחח על זה, לפחות לא עכשיו.
מצד שני, תזכרי תמיד שאת לא לבד ויש את מי לשאול ואולי יש דברים שאת תרצי מיוזמתך לשאול או להבין ואז תוכלי לדבר עם מדריכת הכלות שלך וגם עם אמא שלך או אחותך, הכל לפי מה שנכון עבורך ועבורכם כזוג.
ובעיקר לזכור שהדברים נועדו כדי להביא שמחה.
בהצלחה!
אני דיברתי על זה עם אמא שלי, וזה עזר נורא נורא!
תנסי, תתפסי אותה במצב כמו שתיית קפה/קריאת ספר. תפני אליה כשאף אחד לא באיזור.
אולי היא תפנה אלייך מעצמה ואז כבר יהיה יותר נעים לשתף